Apple produce cel mai toxic telefon din lume

Data: 8/10/2012 | Autor: .

Cel mai toxic telefon din lume  este iPhone 2G, arata un studiu realizat de experti ai site-urilor ifixit.org si healthystuff.org, citat de editia online a publicatiei Daily Mail.

Dupa ce au analizat componentele din 36 de telefoane mobile ale mai multor marci populare si au descoperit ca acestea au in structura substante precum brom, PVC, metale grele – plumb, cositor si crom -, dar si produse de ignifugare, specialistii au intocmit un top in functie de gradul de periculozitate reprezentat de respectivele aparate.

iPhone 2G este considerat atat de nociv pentru mediu incat activistii organizatiei ecologiste Greenpeace au intocmit in acest sens un raport de avertizare la nivel mondial.  Din top cinci telefoane toxice mai fac parte si Palm m 125, Motorola MOTO W 233 Renew, Nokia N95, Blackberry Storm 9530 si Palm Treo 750, relateaza Mediafax.

La polul opus se afla Motorola Citrus, acesta fiind considerat cel mai putin toxic telefon mobil. Gadgetul este urmat de iPhone 4S, LG Remarq si Samsung Captivate.

Noul iPhone 5 a fost plasat pe locul al cincilea, mai bine decat principalul sau contracandidat Samsung Galaxy S III, care a ocupat locul al noualea. Tot pe pozitia a cincea a fost plasat Samsung Evergreen. La acelasi nivel de toxicitate cu Samsung Galaxy S III se afla iPhone 4 si Samsung Reclaim.

Informatiile privind substantele care intra in alcatuirea componentelor telefoanelor mobile sunt tinute in secret de producatori, care nu doresc sa isi puna afacerea in pericol, sustin autorii cercetarii.