Microsoft pregateste un smartphone WP8 sub brand propriu

Data: 4/10/2012 | Autor: .

Microsoft pregateste un smartphone Windows Phone 8 sub brand propriu, prototipul fiind deja functional si in curs de testare, potrivit unor surse din companie, care intaresc zvonurile vehiculate anterior in presa chineza.

Smartphone-ul ar reprezenta un „plan B” pentru promovarea Windows Phone 8, in cazul in care modelele cu acest sistem de operare ale Nokia, HTC si Samsung nu au priza la public.

Iar pentru a evita sa-si supere partenerii, Microsoft ar putea alege sa vanda noul smartphone doar prin magazinele proprii. Si asta pentru ca ceilalti producatori de hardware isi vand device-urile in special prin intermediul operatorilor telecom.

Telefonul Microsoft se diferentiaza de celelalte modele cu sistem de operare Windows prezente pe piata, fiind un produs unic, a afirmat o sursa din companie, care nu a furnizat si informatii despre dotarile smartphone-ului, preturi sau data preconizata pentru lansare.

Persoana citata a precizat insa ca telefonul exista deja ca prototip si este in curs de testare, dupa cum scrie Mediafax, care citeaza WPCentral.com.

Microsoft a prezentat in vara tableta Surface, demonstrand ca are resursele necesare pentru a crea un produs hardware propriu complet nou, in spatele usilor inchise.

Compania a evitat scurgerea de informatii in presa pana la scurt timp inainte de dezvaluirea tabletei. Surface va fi disponibila dupa lansarea Windows 8, programata pentru 26 octombrie.