Apple taie costurile! Surpriza neplăcută adusă de iPhone 12

Data: 29/06/2020 | Autor: .

Noile smartphone-uri din seria iPhone 12 ar putea veni cu o surpriză neplăcută pentru utilizatori. Potrivit cunoscutului analist Ming-chi Kuo, citat de AppleInsiderMacRumors, și 9to5Mac, modelele iPhone 2020 nu vor mai avea incărcător și nici căști AirPods în pachet.

Potrivit expertului, Apple caută soluții pentru a tăia costurile în așa fel încât să ofere un preț optim pentru noile iPhone-uri 12, mai cu seamă că acestea vor fi 5G.

Fără încărcătoare și căști, cutiile lui iPhone 12 vor fi mai mici și mai ieftin de produs și distribuit.

În plus, Apple ar vrea să vândă separate EarPods-urile, la fel ca și încărcătoarele, fapt care, cu siguranță, îi va aduce mai mulți bani.

În prezent, Apple vinde iPhone-urile la pachet cu căștile EarPods, alături de încărcătoare de 5W USB-A (iPhone 11/SE) și de 18 W USB-C pentru modelele iPhone 11 pro și iPhone 11 Pro Max.

Noile fotografii cu iPhone 12 Navy Blue Concept arată spectaculos

Apple dezvoltă, deja, un încărcător rapid, de 20W, care va fi lansat împreună cu noile modelele iPad de 10.8-inch respectiv 8.5-inch.

Chargerele ar urma să fie vândute și separate, la fel ca și încărcătoarele pentru iPhone.

Dincolo de speculații, rămâne de văzut dacă Apple va adopta o asemenea măsură considerată de mulți experți ca fiind riscantă. Să îl privezi pe cumpărător de chargerul pentru telefon și de căști ar putea fi o decizie extremă, cu consecințe directe în vânzările companiei.