Ți se încarcă greu telefonul? Cum accelerezi timpul de încărcare

Dacă ai observat ca telefonul tău se încarcă foarte greu, că ajunge la 100% în mai mult de 4-5 ore, înseamnă că există o problemă ori cu cablurile, mufele sau software-ul acestuia. Iată ce trebuie să verifici.

Cablul poate fi defect

Statistic, cele mai multe probleme legate de încărcarea lentă a telefonului sunt cauzate de cablul de alimentare USB. Chiar dacă, la prima vedere, acesta nu pare a fi deteriorat, este posibil ca unul dintre fire să fie deteriorat.

Cel mai simplu lucru pe care îl puteți face este să încercați un alt cablu și să vedeți dacă există vreo diferență. Dacă telefonul se încarcă mai bine, mai mult ca sigur cablul a fost de vină.

Încărcați telefonul la priză

Mulți dintre utilizatori încarcă telefoanele la portul USB al calculatorului sau cu un pad wireless.

Motivul? Mufele USB din PC/laptop sau încărcătoarele wireless oferă, în general, un nivel de putere mult mai scăzut decât încărcătorul clasic, între 2,5 W(USB) și 7,5-10 W (wireless pad). Asta înseamnă că poate dura aproximativ de două ori mai mult să încarci telefonul decât cu încărcătorul clasic, care poate livra chiar și 65 W.

Astfel, pentru o încărcare mai rapidă, conectați telefonul cu încărcătorul lui la priza de perete. Se va încărca de cel puțin 5 ori mai rapid.

 

Oprește telefonul când îl încarci

Ar fi ok, dacă ai posibilitatea, să îţi închizi telefonul chiar şi 10 minute, când îl încarci. O să vezi diferenţa imediat ce îl vei deschide. Asta pentru că, atunci când e deschis, telefonul foloseşte până la 50% din energia primită pentru funcţionarea lui în parametri normali.

Mufa de conectare este murdară

O altă cauză obișnuită pentru care telefonul tău se încarcă lent poate fi mufa plină de praf și murdărie. Indiferent ce tip de mufă ai pe telefon, aceasta este, de regulă, un adevărat magnet pentru praf și alte impurități.

Cu un bețigaș de urechi sau o scobitoare acoperită cu șervețel sau hârtie igienică, curăță atent mufa respectivă.

Ikea Ladda & Tjugo. Acumulatori puternici și un încărcător la un preț foarte bun

Folosești un încărcător slab

Dacă folosești un alt încărcător decât cel cu care a venit telefonul, asigură-te că acesta este unul puternic. Pe piața românească găsești tot felul de chargere ieftine dar mai puțin performante, care încarcă la 5W, în timp ce încărcătoarele cu care vin telefoanele sunt capabile să ofere o putere între 20 și 65 W.

Altfel spus, evitați să folosiți încărcătoare mai vechi pentru a vă alimenta telefoanele.

Dezactivează Wi-Fi și Bluetooth

Un alt sfat este ca, atunci când încarci telefonul, să dezactivezi toate serviciile care consumă multă energie, de la WI-FI la Bluetooth, GPS, NFC etc. Iar dacă vrei să îl încarci de la USB, să alegi un port 3.0 (cel cu mufa albastra), pentru că are mai multă putere.

În plus, dacă ai ceva bani de cheltuit, cumpără-ţi o baterie mobilă! Poţi să o iei cu tine în rucsac sau în buzunar şi să te ajute când ai mai mare nevoie.

Cum să extinzi autonomia telefonului Samsung. Câteva sfaturi esențiale