Apple TV+ va fi disponibil în 100 de ţări, din 1 noiembrie

Data: 11/09/2019 | Autor: .

Apple TV+ va fi disponibil în 100 de ţări, din 1 noiembrieApple a anunțat lansarea serviciului de streaming TV  Apple TV+, un concurent direct pentru Netflix, Amazon PrimeVideo și Disney+.  Serviciul, care va fi disponibil în peste 100 de țări, inclusiv în România, va include o gamă largă de filme și seriale, printre care se vor afla “See”, “For All Mankind”, “Dickinson” și “The Morning Show”, relatează GadgetReport.ro

Toate acestea au deja trailere, “See” fiind prezentat celor prezenți în amfiteatru. În “See” protagonist este actorul Jason Mamoa, cunoscut pentru rolul din Aquaman. Show-ul prezintă o lume din viitor unde toți oamenii și-au pierdut posibilitatea de a vedea.

În prima fază, Apple TV+ nu va avea o ofertă foarte bogată însă oficialul Apple, Tim Cook, a promis însă că, în fiecare lună de la lansare, va fi adăugată o producție originală nouă.

Utilizatorii care vor cumpăra noile modele de iPhone, Apple TV, Mac sau iPad vor beneficia de un an de Apple TV+ gratuit. Ulterior, vor trebui să plătească 5 euro/lună (5 dolari în SUA).

Apple TV+ va oferi conținut la standarde 4K, HDR/Dolby Vision cu sunet Dolby Atmos, iar abonamentele vor permite accesul la platformă a maxim 6 utilizatori (membri ai familiei). Apple TV+ va fi disponibilă și pe Amazon Fire TV, Roku, televizoarele inteligente Sony, LG, Samsung și Vizion .

Prin lansarea Apple TV+, Apple intră pe o piaţă care este din ce în ce mai aglomerată. Alături de Netflix şi Amazon, în următoarele luni giganţii Walt Disney, AT&T şi NBCUniversal vor lansa şi ei servicii de streaming video dedicate unui număr crescut de persoane care renunţă la abonamentele de cablu pentru a urmări conţinut video pe dispozitivele mobile.

Sursele citate de Bloomberg susţin că Apple are în vedere diferite strategii pentru difuzarea serialelor originale pe care intenţionează să le ofere. Una din aceste strategii ar consta în lansarea simultană a primelor trei episoade dintr-un serial, după care ar urma să fie lansat câte un episod pe săptămână. Abordarea este diferită faţă de Netflix şi Amazon care oferă integral un întreg sezon dintr-un serial.

Analiştii sunt de părere că Apple TV+ ar putea ajunge la peste 100 de milioane de abonaţi în următorii cinci ani.