Apple vrea sa obtina interzicerea vanzarilor a 8 smartphone-uri Samsung

Data: 28/08/2012 | Autor: .

Dupa verdictul de la finele saptamanii trecute prin care instanta a decis ca Samsung incalca mai multe patente ale Apple, producatorul iPhone merge mai departe si cere acum interzicerea vanzarilor a 8 dintre smartphone-urile coreenilor.

Mai exact, Apple vrea sa obtina interzicerea vanzarilor de Galaxy S 4G, Galaxy S Showcase, patru modele de Galaxy S2, Droid Charge si Galaxy Prevail pe piata din Statele Unite.

In plus, se pare ca Apple doreste si interzicerea vanzarilor versiunii 3G a Galaxy Tab 10.1, desi juriul nu a dat un verdict favorabil americanilor in cazul acestei tablete.

Totusi, pentru a obtine interzicerea vanzarilor acestor device-uri, Apple va trebui sa convinga juriul ca a fost afectata in mod ireparabil de prezenta lor pe piata.

Potrivit The Verge, reactia Samsung la cererea Apple a fost una prompta. Compania a emis o declaratie publica in care spune ca va lua toate masurile necesare pentru a asigura disponibilitatea produselor sale pe piata americana.

Juriul din procesul dintre Apple si Samsung a emis, la finele saptamanii trecute, un verdict in favoarea americanilor. Astfel, Samsung va trebui sa plateasca Apple despagubiri de 1,049 miliarde de dolari pentru ca a copiat proprietatea intelectuala a americanilor. Mai exact, juriul a considerat ca toate cele trei patente pe care Apple le-a adus in fata curtii sunt valide si au fost copiate de Samsung. Mai multe detalii, aici.