Apple vrea sa obtina interzicerea vanzarilor a 8 smartphone-uri Samsung

Data: 28/08/2012 | Autor: .

Dupa verdictul de la finele saptamanii trecute prin care instanta a decis ca Samsung incalca mai multe patente ale Apple, producatorul iPhone merge mai departe si cere acum interzicerea vanzarilor a 8 dintre smartphone-urile coreenilor.

Mai exact, Apple vrea sa obtina interzicerea vanzarilor de Galaxy S 4G, Galaxy S Showcase, patru modele de Galaxy S2, Droid Charge si Galaxy Prevail pe piata din Statele Unite.

In plus, se pare ca Apple doreste si interzicerea vanzarilor versiunii 3G a Galaxy Tab 10.1, desi juriul nu a dat un verdict favorabil americanilor in cazul acestei tablete.

Totusi, pentru a obtine interzicerea vanzarilor acestor device-uri, Apple va trebui sa convinga juriul ca a fost afectata in mod ireparabil de prezenta lor pe piata.

Potrivit The Verge, reactia Samsung la cererea Apple a fost una prompta. Compania a emis o declaratie publica in care spune ca va lua toate masurile necesare pentru a asigura disponibilitatea produselor sale pe piata americana.

Juriul din procesul dintre Apple si Samsung a emis, la finele saptamanii trecute, un verdict in favoarea americanilor. Astfel, Samsung va trebui sa plateasca Apple despagubiri de 1,049 miliarde de dolari pentru ca a copiat proprietatea intelectuala a americanilor. Mai exact, juriul a considerat ca toate cele trei patente pe care Apple le-a adus in fata curtii sunt valide si au fost copiate de Samsung. Mai multe detalii, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.