Samsung Galaxy S III, blocat de Apple?

Data: 29/08/2012 | Autor: .

Apple ar putea cere autoritatilor americane sa interzica vanzarea telefoanelor Galaxy S III si Galaxy Nexus, urmare a procesului castigat impotriva firmei sud-coreene. 

Presa internationala relateaza ca lista celor 8 telefoane interzise deja pe piata americana ar putea fi extinsa daca Apple va demonstra ca si noile produse Samsung contin tehnologie brevetata de Apple.

De altfel, inca din faza procesului, Apple a incercat sa blocheze lansarea Galaxy S III pe piata americana.

Cele 8 modele de telefoane Samsung interzise la vanzare, dupa ce Apple a castigat procesul brevetelor, sunt Galaxy Prevail, Galaxy S II Epic 4G, Galaxy S 4G, Galaxy S II T-Mobile, Galaxy S Showcase, Galaxy S II AT&T, S II Skyrocket si Droid Charge.

Cele opt modele au totalizat vanzari de 9,1 milioane de unitati in perioada 2010-2012 pe piata SUA. Totodata, instanta a decis si oprirea de la comercializare a tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1.

Efectul asupra vânzărilor Samsung va fi neglijabil, deoarece cele mai noi modele ale companiei, inclusiv Galaxy S III, nu sunt pe lista Apple, a declarat pentru Bloomberg analistul Mark Newman de la Sanford C. Bernstein, care a lucrat anterior la Samsung.

Daca insa se va interzice si vanzarea Galaxy S III, lucrurile vor capata o turnura foarte grava pentru Samsung, a mai spus acesta.

Pana in prezent, Samsung a vandut peste 22 de milioane de tablete si smartphone-uri contestate de Apple, avand vanzari de peste 8 miliarde de dolari incepand cu luna iunie 2010.

Interessant este ca, intr-un alt proces, desfasurat in Coreea de Sud, justitia a dat un verdict diferit. Instanta a decis ca ambele companii au copiat ilegal anumite caracteristici ale produselor rivale si a cerut retragerea de pe piata a unor telefoane si tablete.

Este vorba de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 si iPad 2, dar si de Galaxy SII. Singurele smartphone-uri care se mai pot gasi in magazinele din Coreea sunt iPhone 4S si Galaxy S3.

Potrivit instantei de la Seul, Apple a copiat doua patente ale Samsung, printre care tehnologia wireless, iar Samsung a copiat o singura patenta de la Apple.