Apple Watch, scump si cu autonomie redusa! Merita sau nu? (VIDEO)

Data: 10/03/2015 | Autor: .

apple-watch-gadgetreport1

Apple a lansat noul Apple Watch, primul ceas inteligent al companiei. Un produs destul de scump, fără prea multe inovaţii, şi care devine inutil dacă nu îl sincronizezi cu iPhone 5 sau 6. Preţul ridică un mare semn de întrebare – 349 de dolari pentru cea mai ieftină variantă, din plastic, înseamnă aproape 1400 de lei.

„Apple Watch este cel mai avansat ceas creat vreodata, un mijloc revolutionar de conectare cu ceilalti. Este incredibil de precis, are o fata traditionala si una digitala, plina de detalii. Sau o fata simpla, eleganta, fara nicio cifra. Una care exprima timpul intr-un fel nemaintalnit, sau una pur si simplu amuzanta”, si-a laudat marfa directorul general al Apple, Tim Cook, aratandu-l pe Mickey Mouse, la evenimentul de prezentare organizat la San Francisco.

După ce, în toamna lui 2014, Apple a prezentat primele informatii despre ceasul inteligent Apple Watch, gadgetul a fost prezentat luni seară în detaliu.

Apple a ales să dezvolte trei game de Watch (Apple Watch Sport, Apple Watch şi Apple Watch Edition), cu doua variante de ecran (38 mm si 42 mm).

Principalul plus ţine de design, unul curat, atractiv, în stilul Apple. Iar principalul minus îl reprezintă autonomia, de numai 18 ore. Ceasul ţine mai puţin, de exemplu, decât Samsung Gear 2 sau Gear Fit, care rezistă până la 2-3 zile .

apple-watch-gadgetreport2

Apple Watch vine cu o facilitate unică in piaţă si foarte interesantă – zoom-ul dar si navigarea prin aplicatii pot fi realizate printr-o rotita plasata lateral-dreapta, botezata „digital crown„, astfel că, dacă ai degete prea mari, te va ajuta sa scapi de corvoada touchscreen-ului minuscul.

Preţul ridică însă un mare semn de întrebare – 349 de dolari pentru cea mai ieftină variantă, din plastic şi capac din aliaj de aluminiu, înseamnă aproape 1400 de lei. Cu siguranta pretul va fi si mai mare în România, pentru că cei 349 de dolari înseamnă, de fapt, 349 de euro, la care mai adaugăm TVA-ul şi adaosul comercial.

Varianta cu ecran ceva mai mare costă 399 dolari, cea cu carcasa din otel inoxidabil intre 549 dolari si 1.099 dolari, in functie de tipul bratarii alese, iar versiunea super premium poate costa chiar 10.000 de dolari, cu bratară şi carcasă din aur de 18 karate.

Ceasurile Apple Watch pot fi precomandate din 10 aprilie, iar în magazine vor ajunge pe 24 aprilie.

apple-watch-gadgetreport4Noile Apple Watch se conecteaza la Phone 5, 5C, 5S, 6 si 6 Plus atat prin Bluetooth, cat si prin WiFi.

Ca orice smartwatch, îţi arată alertele de emailuri, notificările de pe reţelele sociale, îţi monitorizează exerciţiile sportive şi îţi permite să faci plati prin Apple Pay.

Ne asteptam la senzori care sa masoare glicemia, tensiunea sau nivelul de stres. Îi vom vedea, probabil, pe varianta Apple Watch 2.

Apple a dezvoltat tot felul de aplicatii pentru Apple Watch. Vei putea folosi ceasul pentru a dicta comenzi si texte, prin SIRI, are reminder pentru alerte, poate afisa cartea electronica de imbarcare la aeroport sau îţi poate chema un taxi, prin aplicatia Uber.

Include inclusiv aplicatia de recunoastere muzicala Shazam. Interesant este si faptul ca Apple Watch îţi permite să comunici cu cei care au ceasuri similare.

Relevant este însă că, fără sincronizarea cu telefonul, ceasul este inutil. Daca ai iPhone 4S sau un model chiar mai vechi, nu il vei putea folosi deloc.