Apple Watch Ultra Oceanic+. Aplicaţia care transformă ceasul în computer de scufundări

Data: 29/11/2022 | Autor: .

În septembrie, Apple a anunțat noul smartwatch Apple Watch Ultra, iar unul dintre argumentele cheie ale companiei pentru acest dispozitiv a fost utilizarea sa ca un computer de scufundări. Acum, Oceanic+, aplicația care face posibilă această funcție, a fost lansată exclusiv pentru Ultra, a anunțat astăzi Apple.

Watch Ultra are senzori de măsurare a adâncimii și a temperaturii apei, care alimentează unele dintre funcțiile din aplicație. Pentru a accesa câteva dintre aceste funcții – cum ar fi urmărirea decompresiei – va trebui să vă abonați la versiunea premium a aplicației pentru 4,99 dolari pe zi, 9,99 dolari pe lună sau 79,99 dolari pe an.

Există, de asemenea, un plan de familie la 129,99 dolari pe an. Dacă nu vă abonați, puteți utiliza în continuare unele caracteristici cheie, cum ar fi jurnalele de scufundări, urmărirea adâncimii și așa mai departe.

Aplicația Apple Watch Ultra Oceanic+, care a fost dezvoltată în parteneriat cu Apple de către o companie numită Huish Outdoors, vă permite să urmăriți condițiile de scufundare, cum ar fi mareele, temperatura apei și multe altele. Iată un scurt rezumat din anunțul postat pe blogul Apple:

,,În planificatorul de scufundări, utilizatorii își pot seta timpul la suprafață, adâncimea și gazul, iar Oceanic+ va calcula timpul No Deco (fără decompresie) – o măsurătoare utilizată pentru a determina o limită de timp pentru un scafandru la o anumită adâncime. Planificatorul integrează, de asemenea, condițiile de scufundare, inclusiv mareele, temperatura apei și chiar informații actualizate cum ar fi vizibilitatea și curenții. După scufundare, utilizatorii vor vedea datele – inclusiv locațiile GPS  – apărând automat pe Apple Watch Ultra, împreună cu un rezumat al profilului lor de scufundare. Rezumatul de pe aplicația Oceanic+ pentru iPhone oferă informații suplimentare, inclusiv o hartă a locațiilor de intrare și ieșire, precum și grafice ale adâncimii, ratei de ascensiune a temperaturii și limitei fără decompresie”.

Oceanic+

Multe dintre funcții se concentrează fie pe planificarea scufundărilor în avans, fie pe vizualizarea rapoartelor de scufundare după ce ați terminat, dar pentru cele pe care le folosiți sub apă, aplicația utilizează sistemul haptic pentru a vă trimite alerte. Ecranul foarte luminos al Watch Ultra poate ajuta și la lizibilitatea sub apă.

Aplicația nu funcționează cu alte modele de Apple Watch. Pentru a o utiliza, vei avea nevoie de un Apple Watch care rulează watchOS 9.1, iar acel Watch trebuie să fie asociat cu un iPhone 8 sau o versiune ulterioară care rulează iOS 16.1.

Apple Watch Ultra  vs. Galaxy Watch 5 Pro. Care merită achiziția?