Arma sonica la Jocurile Olimpice de la Londra

Data: 12/05/2012 | Autor: .

Ministerul britanic al Apararii a confirmat ca un dispozitiv care poate fi folosit ca „arma sonica” va fi instalat la Londra in perioada Jocurilor Olimpice, relateaza BBC News Online, citat de Mediafax.

Dispozitivul Acustic cu Raza Lunga (LRAD), de fabricatie americana, poate fi folosit pentru a transmite avertismente verbale pe distanta maresau pentru a emite o unda de tonuri ce induc durere.

„In cadrul contributiei armatei la efortul de securitate condus de politie, pentru a asigura siguranta Jocurilor, fortele armate vor folosi o gama larga de bunuri si echipamente”, a declarat un purtator de cuvant al armatei.

„Acestea includ LRAD, care va fi mobilizat in timpul Jocurilor Olimpice pentru a fi folosit in primul rand ca megafon, in cadrul masurilor decontrol maritim pe Tamisa”, a adaugat el.

Acest dispozitiv poate produce sunete asurzitoare de 150 de decibeli, unda sonora putand fi directionata cu mare precizie. LRAD poate fi folosit si pentru a transmite avertismente verbale, cum ar fi ordine de dispersare a multimilor.