Armageddon devine realitate? ESA pregateste o misiune spatiala pentru a distruge un asteroid

Data: 18/08/2011 | Autor: .

Cercetatorii de la Agentia Spatiala Europeana (ESA) pregatesc lansarea unei misiuni spatiale ce va urmari distrugerea unor asteroizi care ar putea lovi Pamantul. Misiunea pare desprinsa din scenariul celebrului film ”Armageddon”, cu Bruce Willis in rolul principal.

Potrivit dailymail.co.uk, care prezinta informatia, daca misiunea va fi lansata, o tinta potentiala ar putea fi asteroidul 99942 Apophis despre care se spune ca, asa cum arata traiectoria sa in prezent, ar putea lovi Pamantul in anul 2036. Sansele ca acest lucru sa se intample sunt in prezent de 1 la 250.000.

Misiunea, denumita Don Quijote, va consta in trimiterea in spatiu a doua module. Primul va fi programat sa loveasca asteroidul, iar cel de-al doilea sa obtina date despre impact. Specialistii de la ESA spera ca, daca nu il vor distruge, macar ii vor schimba traiectoria.

In block-buster-ul Armageddon, lansat in 1998, un asteroid de marimea statului Texas se indreapta spre Pamant cu viteza de 36.000 km/h. Directorul executiv al NASA are o singura solutie pentru a impiedica Apocalipsa: sa trimita in spatiu echipa de specialisti a lui Harry Stamper, cei mai buni si cei mai duri experti in forari petroliere. Bineinteles, povestea se incheie cu happy-end,  Bruce Willis reusind sa salveze lumea.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Y0tFOuCoT8c

Cometa Elenin ameninta Pamantul?

Pana ce savantii de la Agentia Spatiala Europeana sa lanseze misiunea spatiala, Pamantul ar putea fi lovit, in luna octombrie, de o cometa.

Cometa Elenin, descoperita de astronomul rus Leonid Elenin, a starnit o adevarata isterie pe internet. Pe 16 octombrie, cometa va ajunge la distanta minima de Pamant, 34.706.736 km. Spre comparatie, Luna se afla la o distanta de 384.390 km de Terra.

Daca cometa si-ar schimba traiectoria si ar lovi Pamantul, asta ar insemna sfarsitul vietii pe planeta noastra. NASA a anuntat ca Elenin nu reprezinta o amenintare reala pentru Pamant.

Alte teorii afirma ca in spatele cometei s-ar afla nave extraterestre care in octombrie vor stabili primul contact cu umanitatea.

httpv://www.youtube.com/watch?v=6yyxm_5NETk&feature=player_embedded