Asteroidul YU55 ameninta Pamantul

Data: 9/10/2011 | Autor: .

Un asteroid gigant va trece foarte aproape de Pamant, luna viitoare. Daca expertii spun ca nu vor exista probleme, adeptii teoriei conspiratiei vorbesc, din nou, despre sfarsitul lumii.

In noaptea de 8 spre 9 noiembrie, asteroidul YU55  se va afla o distanta de 323 de mii de kilometri de Pamant — cea mai apropiata de la care a fost vreodata observat un corp de asemenea dimensiuni. Asteroidul, descoperit in 2005, are 400 de metri latime si o greutate de 55 de milioane de tone.

Expertii de la NASA sustin ca sunt sanse minime ca asteroidul sa intre in coliziune cu Terra.

„Desi a fost clasificat ca un asteroit potential periculos, in urmatorii 100 de ani, YU55 nu se va lovi de Pamant. In timpul apropierii sale, efectul gravitational asupra Pamantului va fi atat de mic, incat nu va afecta mareea de pe Terra sau altceva”, a declarat Don Yeomans, managerul programului NASA Near-Earth Object de la JPL.

Pentru omenii de stiinta, trecerea asteroidului este un bun prilej pentru a-l studia mai de aproape.

„Desi au mai trecut asteroizi de aceasta dimensiune pe langa Terra in trecut, noi nu aveam pe atunci cunostintele si tehnologia necesara pentru a-i studia (…) Cand va trece pe langa noi, va fi o sansa minunata sa il studiem de la sol”, a declarat Barbara Wilson, cercetator la NASA Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California.

In Statele Unite, insa, evenimentul este un nou prilej pentru profetii sfarsitului lumii de a lansa mesaje apocaliptice.

httpv://www.youtube.com/watch?v=czr0Kkpyrec