Cybook Odyssey, gadgetul care va revolutiona felul in care citim

Data: 10/10/2011 | Autor: .

Producatorul francez de e-readere Bookeen a anuntat ca se pregateste sa lanseze o serie de dispozitive care vor revolutiona felul in care citim carti in format electronic.

Cybook Odyssey va fi un dispozitiv cu un display de 6 inchi ce va folosi o tehnologie E Ink Pearl ultra-rapida, un touchscreen si un procesor Cortez A8 de 800 MHz.

Producatorul sustine ca e-readerul este primul din lume care dispune de tehnologia „High Speed Ink System”, ce va permite o viteza de reactie sporita.

Aceasta tehnologie ar putea reprezenta o piatra de hotar pe piata e-readerelor, dominata in prezent de Kindle-ul celor de la Amazon.

Tehnologia prezenta pe  generatia curenta de e-readere necesita o anumita perioada de timp pentru afisarea unei noi pagini. In plus, e-readerele curente trebuie sa realizeze un mic „flash” suparator odata la mai multe pagini, pentru a acoperi pixelii morti. Practic, prin aceste flash-uri, ecranul devine negru complet si apoi alb complet, pana la afisarea noii pagini.

E-readerul va fi disponibil in urmatoarele saptamani in Europa, iar pretul sau nu a fost dezvaluit. Totusi, ne este greu sa credem ca acesta va putea concura cu ultimul Kindle al celor de la Amazon, care este disponibil in SUA pentru numai 79 de dolari.

httpv://www.youtube.com/watch?v=CxwceUvxlCo&feature=player_embedded