Motocicletele viitorului – conceptul M2

Data: 9/10/2011 | Autor: .

Viitorul motocicletelor este electric. O concluzie la care specialistii au ajuns de multa vreme. GadgetReport.ro va prezentat, in ultima vreme, o serie de concepte ce anunta viitorul tehnologiei din acest domeniu.

Astazi va prezentam o noua idee care are sansele sa devina realitate. Si asta cat de curand.

Conceptul M2 apartine designerului Pedro Marcondes. In studiul sau de design, motocicleta electrica a viitorului nu pierde nimic din aerul agresiv, dimpotriva, odata cu eliminarea uriasului motor pe combustie, capata un look mai aerodinamic si masculin.

M2 urmeaza sa fie alimentata de un motor alimentat cu o baterie de 6 celule, suficienta sa asigure o autonomie de 12 ore. Motocicleta ar urma sa prinda o viteza maxima de 150 km/h si sa accelereze de la 0-100 km/h in numai 10 secunde.

Bineinteles, toate aceste caracteristici sunt la nivel de concept. Ramane ca studiul de design sa fie tradus in fapte de ingineri.

 GadgetReport.ro v-a prezentat, recent un alt concept revolutionar de motocicleta electrica,dezvoltat de designerul Madella Simone sub numele Tesla E-Max.

Motocicleta ar urma sa fie propulsata de doua motoare electrice independente, cate unul pentru fiecare roata. Prototipul vine si cu un nou material piezoelectric, capabil sa transforme compresia aerului si caldura trupului motociclistului in electricitate. Cititi mai multe amanunte aici.

Un alt concept interesant este cel al designerului Madella Simone care are la baza legendarul model Peugeot 515 din 1934.

Spre deosebire de modelul din perioada interbelica, noua motocicleta ar urma sa aiba o propulsie electrica. In plus, motocicleta imaginata de Madella Simone este echipata cu o serie de senzori de ultima generatie care analizeaza conditiile de drum si ii adapteaza caracteristicile la un nivel optim. Cititi mai multe amanunte aici.