Atac masiv pe Twitter. Conturile lui Elon Musk, Barack Obama, Bill Gates si Joe Biden, compromise

Data: 16/07/2020 | Autor: .

Elon Musk, Barack Obama, Bill Gates si Joe Biden se află printre victimele unui atac informatic fără precedent care a vizat rețeaua de socializare Twitter. Printre conturile afectate se numără cele ale lui Jeff Bezos, Mike Bloomberg, Kanye West, Kim Kardashian West, dar si conturile Apple și Uber.

Hackerii au publicat mesaje care promovau o înşelătorie cu Bitcoin, prin intermediul unor donații false. În baza acestora, în numai cîteva ore, au fost realizate 400 de tranzacții, în valoare totală de 120.000 de dolari.

Un sfert dintre victime aveau fonduri în exchange-uri de Bitcoin din Europa. Per total pagubele sunt limitate și fiindcă o parte dintre exchange-urile de Bitcoin au închis tranzacțiile după ce și conturile lor de Twitter au fost afectate.

Mesajele au fost rapid șterse și se bănuiește că hackerii au putut desfășura atacul fiindcă au intrat în posesia unor resurse interne folosite de angajați.

„Când ne-am dat seama de acest incident, am blocat toate conturile afectate şi am şters mesajele atacatorilor. Au fost blocate conturile compromise şi vom asigura accesul la acestea doar când vom fi siguri că va fi în siguranţă”, a anunţat Twitter.

Atacul informatic asupra Twitter a atras atenţia Biroului Federal de Investigaţii (FBI). „Conturile par a fi fost compromise pentru a promova o fraudă cu criptomonede. Îi sfătuim pe oameni să nu se lase înşelaţi trimiţând monede virtuale sau bani în legătură cu acest incident”, a declarat un ofiţer al FBI din San Francisco.