Noul Google Chrome va aduce o facilitate mult așteptată

Data: 9/07/2020 | Autor: .

Google lucrează la o nouă versiune a browserului Chrome, una care va aduce o facilitate mult așteptată. Cum browserul consumă destul de multă energie, experții par să fi găsit o soluție care să crească semnificativ autonomia laptopurilor.

TheWindowsClub a descoperit câteva modificări pe care Google le-ar putea aduce la Chrome și care ar putea ajuta la conservarea bateriei. Aceasta se prezintă sub forma unei caracteristici experimentale care limitează cronometrul JavaScript să ,,trezească’’ paginile web din fundal o singură dată pe minut.

O caracteristică similară a fost folosită de Apple în Safari, iar efectele s-au văzut imediat. Laptopurile Mac au devenit mult mai rapide și au înregistrat o autonomie mai mare.

Similar cu reîmprospătarea aplicațiilor de fundal, prin limitarea numărului de activări JavaScript în fundal Chrome ar utiliza mai puține resurse și, astfel, ar putea ajuta la economisirea vieții bateriei.

Google a testat deja această caracteristică și a constatat că, prin activarea funcției, ar putea crește autonomia laptopurilor cu până la 2 ore, și asta în condițiile în care utilizatorii ar avea numai puțin de 36 de file de fundal deschise. Desigur, economia de energie ar putea fi și mai mare, în condițiile în care utilizatorii deschid, în medie, maxim 4 ferestre pe Google.

Noua funcție Google Chrome este încă în faza experimentală. Dacă aveți Chrome 86, o puteți activa tastând chrome://flags/  în bara de căutare și activați Throttle Javascript Timers.