Microsoft renunță la Internet Explorer

Data: 20/08/2020 | Autor: .

Microsoft va renunța să mai ofere suport tehnic pentru cel mai cunoscut browser din lume, Internet Explorer. Browserul a fost deja înlocuit de Microsoft Edge, noul browser al gigantului tech, bazat pe software Chromium, dezvoltat de Google pentru Google Chrome.

Într-un mesaj publicat pe blogul companiei, Microsoft a explicat că aplicația web Microsoft Teams renunță la suportul tehnic pentru Internet Explorer 11 (cea mai recentă versiune a browser-ului), de pe data de 30 noiembrie 2020.

Celelalte servicii și aplicații Microsoft 365 nu vor mai susține tehnic browser-ul începând cu următorul an.

Începând cu 17 august 2021, “Internet Explorer va muri”, scrie The Independent.

Microsoft a lansat noul browser Edge. Este de două ori mai rapid

Versiunea mai veche Edge nu folosea Chromium și va dispărea și ea pe 9 martie 2021.

The Independent relatează că închiderea Internet Explorer a fost plănuită de mai mulți ani.

Versiunile 8, 9 și 10 ale browser-ului au fost oprite în 2016, în timp ce Microsoft Edge a fost introdus abia în 2015. Adoptarea software-ului Chromium indica faptul că Google vă avea o influenta mare asupra opțiunilor ce vor fi dezvoltate și practicilor acceptate.

Microsoft Edge este disponibil pe pagina oficială a Microsoft și este compatibil cu macOS, iOS și Android, precum și cu Windows 10, 8.1, 8 și chiar cu defunctul Windows 7.

Printre funcțiile noului browser Edge se află noi instrumente de confidențialitate, asistență de streaming 4K, optimizare pentru Windows 10, securitate și asistență pentru extensiile Chrome care pot fi accesate fie din magazinul Microsoft, fie din Chrome Web Store.

Microsoft a lansat noul browser Edge. Este de două ori mai rapid