Efectul Ahile. 1 miliard de telefoane Android, în pericol

Data: 18/08/2020 | Autor: .

Peste 1 miliard de telefoane Android riscă să devină o unealtă de spionaj pentru hackeri din cauza a 400 de vulnerabilități “Ahile”.Aceste vulnerabilități ar permite hackerilor să acceseze poze, video-uri, date despre locație și alte detalii importante din smartphone-uri, potrivit Daily Mail.

Experții din cadrul companiei de securitate Check Point au descoperit 400 de vulnerabilități ale cipurilor Qualcomm Snapdragon, pe care le numesc “Ahile”.

Potrivit experților, aceste vulnerabilități sunt exploatate în momentul în care utilizatorii instalează o aplicație ce pare sigură, dar e, de fapt, plină de malware ce ajuta hackerii să acceseze dispozitivele.

Tu îți cunoști ,,prietenii” de pe Facebook? 10 sfaturi despre cum să îți protejezi contul de hackeri

Pot să te spioneze. Poți să iți pierzi toate datele,” a declarat Yaniv Balmas, seful securității al Check Point. “Dacă aceste vulnerabilități sunt descoperite și folosite de actori cu motive periculoase, există milioane de utilizatori ce nu au aproape nicio modalitate de a se proteja pe termen lung.”

5 măsuri de securitate atunci când lucrezi de acasă. Atacurile hackerilor s-au înmulțit

Check Point a prezentat descoperirea companiei Qualcomm și producătorilor de smartphone afectați, însă nu a făcut publice vulnerabilitatile pentru a nu crea mai multe oportunități hackerilor.

Qualcomm susține că nu are nicio dovadă că aceste vulnerabilități sunt exploatate din acest moment, însă a rugat utilizatorii să își actualizeze dispozitivele pe măsură ce vor fi disponibile noi variante și să instaleze doar aplicații din surse în care au încredere.

Ai router wireless acasă? 10 sfaturi despre cum să te aperi de hackeri