Microsoft a lansat noul browser Edge. Este de două ori mai rapid

Data: 16/01/2020 | Autor: .

Microsoft a lansat noul browser Edge. Este de două ori mai rapid

Microsoft a lansat oficial noul browser Edge, bazat pe Chromium. Disponibil pentru toate platformele, acesta este promovat ca fiind de două ori mai rapid decât vechiul Edge, relatează GadgetReport.ro

După Internet Explorer și Edge, Microsoft a lansat, în sfârșit, un browser care are șanse să concureze de pe poziții egale cu Google Chrome și Mozilla Firefox.
Noul browser Edge are o siglă nou-nouță și este construit integral pe aceeași bază Chromium pe care a fost construit popularul browser Chrome al Google.

Edge este disponibil pe pagina oficială a Microsoft și este compatibil cu macOS, iOS și Android, precum și cu Windows 10, 8.1, 8 și chiar cu defunctul Windows 7.

Printre funcțiile noului browser Edge se află noi instrumente de confidențialitate, asistență de streaming 4K, optimizare pentru Windows 10, securitate și asistență pentru extensiile Chrome care pot fi accesate fie din magazinul Microsoft, fie din Chrome Web Store.

Microsoft susține că noua versiune a Edge este de două ori mai rapidă decât cea pe care o înlocuiește, datorită platformei Chromium.

Din punct de vedere tehnic, aceasta este cea de-a 79-a versiune stabilă a Edge, Edge 80 urmând să fie disponibilă din februarie și să primească actualizări regulate la fiecare șase săptămâni.

Utilizatorii Windows 10 vor beneficia de noul browser în mod automat, în următoarele săptămâni. Pentru cine nu are răbdare, Edge 2020 poate fi, bineînțeles, descărcat manual de AICI.

Cei care au testat noul browser Edge afirmă că acesta are o mică mare problemă, în versiunea actuală – nu sincronizează datele de pe mai multe dispozitive. Cu alte cuvinte, dacă folosești Edge pe telefon, nu vei vedea pe laptop istoricul site-urilor accesate. Sincronizarea datelor este, în setările Edge, încă în dezvoltare.