Au aparut primele imagini cu iPad mini

Data: 5/08/2012 | Autor: .

iPad mini, o varianta de 7,85 inchi a celebrei tablete Apple, este mai aproape de realitate ca oricand. Primele imagini ce infatiseaza partea din spate a tabletei au aparut pe un site chinez.

Singurele indicii pe care ni le dau imaginile publicate de utilizatorul Mark de pe platforma chineza Sina Weibo sunt lipsa unei camere foto, precum si lipsa conectivitatii 3G (daca aceasta ar fi fost prezenta, carcasa ar fi prezentat o banda neagra).

Fotografiile apar la doar cateva zile dupa ce pe internet au inceput sa circule o serie de email-uri interne ale sefilor Apple in care acestia discuta oportunitatea lansarii unei tablete de 7 inchi.

Astfel, in ianuarie 2011, Eddy Cue, vicepresedinte Apple, a trimis un email catre Tim Cook, Scott Forstall si Phil Schiller, care continea un articol GigaOm in care iPad-ul era comparat cu un Galaxy Tab de 7 inchi.

„Cred ca va fi o piata a tabltetelor de 7 inchi si noi ar trebui sa construim una”, spune Cue in email, adaugand ca i-a transmis aceasta idee si lui Steve Jobs, acesta fiind „foarte receptiv”.

Eddy Cue vorbeste in email chiar si despre experienta sa cu o tableta de 7 inchi.

„Emailul, cartile, Facebook si continutul video functioneaza foarte bine pe o tableta de 7 inchi. Web-browsing-ul este punctul slab, insa este totusi utilizabil”, spune acesta.

Potrvit ultimelor zvonuri din piata, atat iPad mini cat si iPhone 5 vor fi lansate in cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 12 septembrie. Pretul mini-tabletei Apple este asteptat sa nu depaseasca 250 de dolari.