Axis lansează camera video de corp Body Worn

Data: 24/03/2020 | Autor: .

Axis a anunțat lansarea primei sale soluții cu cameră Body Worn (purtată pe corp), care este destinată utilizării de către organele de aplicare a legii și agenții de securitate privată. Soluția, care include o cameră robustă, o stație de andocare și un controler de sistem, a fost concepută pe o arhitectură de sistem deschisă, care va permite integrarea cu alte sisteme de gestionare video (VMS) și sisteme de gestionare a dovezilor (EMS), inclusiv cu cele furnizate de compania Axis. Drept urmare, această soluție este cea mai flexibilă din lume și sporește valoarea investițiilor software deja existente.

Beneficiile camerelor Body Worn în ceea ce privește înregistrarea dovezilor, descurajarea comportamentelor infracționale și instruirea ofițerilor și personalului de securitate sunt bine cunoscute în sectorul de aplicare a legii, fiind recunoscute tot mai mult și în industria securității private. Compania Axis este deschizătoare de drumuri și lider în domeniul tehnologiei de supraveghere video, având peste 30 de ani de experiență în dezvoltarea de soluții pentru aproape orice scenariu imaginabil. De aceea, decizia sa de a crea o soluție Body Worn este cât se poate de logică, iar clienții Axis s-au arătat tot mai atrași de această idee în ultimii ani.

Un aspect cheie al soluției, care a fost semnalat de posibilii clienții, a fost nevoia acestora de a-și maximiza investițiile deja existente în programele VMS și EMS. Acesta a constituit motivul pentru utilizarea arhitecturii deschise. Soluția Body Worn oferită de Axis poate fi utilizată împreună cu variate programe VMS și EMS, la fața locului sau în cloud, ceea ce permite integrarea cu alte date de supraveghere video. Produsul poate fi, de asemenea, livrat și ca soluție completă, cu utilizarea AXIS Camera Station și AXIS Case Insight, programele proprii de tip VMS și EMS ale companiei Axis.

Noul sistem Axis cu cameră Body Worn include 3 componente hardware principale: camera în sine; stația de andocare a camerei (cu 8 porturi sau cu 1 port); și controlerul de sistem.

Camera captează imagini video cu o rezoluție de până la 1080p la o frecvență de 30 fps, precum și audio cu ajutorul microfoanelor duble prevăzute cu capacitatea de a anula zgomotul de fundal. Tehnologia Wide Dynamic Range (WDR) este utilizată pentru a garanta calitatea imaginii, chiar și în cele mai dificile condiții de luminozitate, în timp ce tehnologia Axis Zipstream pentru Body Worn reduce capacitatea de stocare necesară. Bateria este concepută să dureze o „tură întreagă”, oferind 12 ore de utilizare normală și posibilitatea de a fi încărcată în mașină sau de la un încărcător portabil.

Stația de andocare și controlerul de sistem sunt unități separate. Sistemul este ușor scalabil pentru a permite crearea de sisteme mai mari și mai ieftine de Body Worn. Controlerul de sistem oferă un singur punct de integrare și gestionare, permițând descărcarea video rapidă și fiabilă (100 Mb pentru fiecare cameră). Toate datele sunt criptate atunci când sunt latente, dar și atunci când se află în tranzit, utilizând protocoalele AES256 și TLS. În plus, datele video pot fi criptate complet, de la un capăt la altul, cu integrări specifice.

Camera are încorporate și următoarele componente:

  • Receptor GPS/GNSS pentru urmărirea locației;
  • Tehnologie Bluetooth Low Energy 4.1;
  • Wi-Fi 802.11b/g/n;
  • Giroscop cu 6 axe și accelerometru.

Aplicația mobilă AXIS Body Worn Assistant le permite utilizatorilor să examineze înregistrările video și să adauge categorii, descrieri și note.

Soluția Body Worn creată de Axis va fi disponibilă prin intermediul rețelei de distribuitori Axis din trimestrul al doilea al anului 2020.