Xiaomi Redmi Note 9S. Un telefon cu un raport preț-calitate foarte bun

Xiaomi Redmi Note 9S. Un telefon cu un raport preț-calitate foarte bun

Xiaomi a anunțat lansarea unui nou telefon mid-range care va concura, în principal, cu modelele Huawei din seria Lite și P Smart. Principalul atuu al telefonului Xiaomi Redmi Note 9S, dincolo de prețul foarte bun, îl reprezintă accesul la serviciile Google, pe care Huawei l-a pierdut pentru toate telefoanele noi, relatează GadgetReport.ro

La prima vedere, Xiaomi Redmi Note 9S arată foarte bine, cu un look modern și materiale de calitate, în genul telefoanelor premium.  Xiaomi Redmi Note 9S are un ecran Tiny DotDisplay, de 6,67”, cu rezoluţie Full HD+ (2.400 x 1.080 pixeli pe format 20:9). Numele vine de la zona perforată din partea de sus, unde este amplasată camera frontală.

Display-ul IPS este prins într-o carcasă din sticlă Gorilla Glass 5 și metal, fără plastic, rezistentă la apă și praf, dar nu și la scufundări. Pe rama metalică se află butoanele fizice, dintre care iese în evidență butonul de Power, care include și un senzor de amprentă.

Xiaomi Redmi Note 9S se încarcă printr-un USB Type-C și, foarte interesant, beneficiază de un jack pentru căşti. Mai mult chiar, are un port infraroşu pentru controlul de la distanţă al electrocasnicelor.

Din punct de vedere hardware, Xiaomi Redmi Note 9S este propulsat de un procesor Snapdragon 720G octa-core pe 8nm cu frecvenţe de până la 2,3 GHz şi de 4/6 GB de RAM. Telefonul rulează Android 10 de pe un spațiu de stocare de 64/128 GB, extensibil cu încă 512 GB prin carduri microSD.

Xiaomi afirmă că acumulatorul telefonului, de 5.020 mAh, se încarcă rapid, la 18W, și oferă 2 zile de autonomie. Interesant este că în pachet se află un încărcator de până la 22,5 W, fapt care sugerează că avem de-a face cu un charger universal, care va fi prezent și pe alte modele, din zona premium.

În ceea ce privește camerele, Xiaomi Redmi Note 9S include un modul cu patru senzori şi patru lentile – o cameră principală de 48 megapixeli f/1.79 cu tehnologia Super Pixel, un senzor ultra-wide de 8 megapixeli f/2.2, o cameră de 5 megapixeli macro şi un senzor de adâncime de 2 megapixeli pentru fotografii portret. Camera de selfie are o rezoluţie de 16 megapixeli, cu un unghi destul de larg de fotografiere.

Telefonul va ajunge în magazine din 7 aprilie, asta dacă nu cumva pandemia de coronavirus le va da planurile peste cap. În materie de prețuri, cel mai ieftin model va costa 249 dolari (4 Gb RAM + 64 GB spațiu de stocare). Va mai exista o versiune de 279 dolari  (6GB + 128 GB). Telefonul va putea fi comandat din România, cel puțin în prima fază,  de pe AliExpress.

Mi Smart Compact Projector & Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C

Xiaomi a lansat noul smartphone la pachet cu un proiector cu Android TV, Mi Smart Compact Projector, și un aspirator fără fir, Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C.

Proiectorul Mi Smart Compact Projector produce o imagine între 60 şi 120”, la 500 de lumeni și o rezoluţie 1080p. Proiectorul este echipat cu Android TV 9, cu suport pentru Google Assistant. Interesant este că proiectorul include și o boxă Bluetooth. Prețul va fi de 380 de euro.

Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C este un aspirator fără fir, cu o putere 120 AW şi filtru cu cinci paşi. Modelul este echipat tot cu 4 capete de curăţare şi acumulator care asigură 60 de minute de autonomie.

Aspiratorul va fi vândut la prețul de 199 euro.