Gumpert Nathalie. Cum arată primul supercar cu motor pe metanol

Data: 23/03/2020 | Autor: .

Gumpert Nathalie. Cum arată primul supercar cu motor pe metanol

La un an după lansarea conceptului la Salonul Auto de la Geneva din 2019, Gumpert Aiways a început producția primului său supercar. Gumpert Nathalie folosește, în premieră, un motor electic bazat pe o celulă de combustie cu metanol. Soluția tehnică originală oferă o autonomie de peste 805 km și o accelerație de la 0-100 km/oră în numai 2,5 secunde, relatează GadgetReport.ro.

În esență, celula de combustie cu metanol de sub capotă furnizează 15 kW de putere continuă motorului electric de 400 kW (536 CP). O baterie tampon se află între cele două, furnizând energie suplimentară în cazul în care șoferul apasă pedala de accelerație la podea.

Mașina 4WD poate sprinta de la 0 la 100 km/oră în 2,5 secunde în timp ce viteza maximă este setată la 300 km/oră. La o viteză de croazieră de 90 km/oră, Gumpert Nathalie oferă o autonomie maximă de 820 km, iar alimentarea rezervorului de metanol de 65 litri durează doar trei minute.

„Viziunea noastră a fost de a dezvolta o mașină electrică care nu se oprește atunci când bateria se descarcă, iar Nathalie este rezultatul cercetărilor noastre”, spune Roland Gumpert, CEO Gumpert Aiways. „Este prima mașină din lume cu o celulă de combustibil cu metanol, care nu se bazează pe stații de încărcare”.

Singura problemă a mașinii o reprezintă procurarea metanolului, care nu este așa ușor de găsit. Gumpert intenționează să dezvolte un serviciu de livrare pentru piețele unde va fi comercializată, precum Germania, Austria și Elveția, SUA și țările din Orientul Mijlociu.

Cum Gumpert Nathalie va fi produsă într-o ediție limitată (costă 400.000 de euro), nu vor fi probleme de aprovizionare, afirmă compania.

Din punct de vedere vizual, mașina seamănă destul de mult cu un Nissan GT-R. Gumpert Nathalie are numai două locuri și uși care se deschid în stilul foarfecă, pentru un efect vizual de supercar.

Prima ediție a Gumpert Nathalie poate fi rezervată în prezent, iar livrările vor începe în a doua jumătate a anului 2021. Prețul de bază este de 407.500 euro. Seria Gumpert Nathalie va fi limitată la 500 de exemplare.