Hamilton PSR. O nouă versiune a primului ceas electronic din lume

Data: 22/03/2020 | Autor: .

Hamilton PSR. O nouă versiune a primului ceas electronic din lume

Hamilton a anunțat lansarea unei ediții aniversare a primului ceas electronic din lume. Hamilton PSR vine să marcheze 50 de ani de la lansarea celebrului ceas Pulsar, purtat, printre alții de  Jack Nicholson, Elton John, Elvis Presley și James Bond, în thrillerul Live and Let Die, din 1973, relatează GadgetReport.ro

Pe 6 mai 1970, într-o conferință de presă organizată la restaurantul Four Seasons din New York, Hamilton Watch a dezvăluit ceasul Pulsar. Era un ceas cu cuarț ( nu era primul astfel de gadget – Seiko își prezentase ceasul de mână cu cuart Astron cu cinci luni mai devreme) însă era primul ceas din lume cu afișaj digital LED. În plus, era pentru prima dată când un ceas putea fi controlat folosind un buton, o inovație uluitoare pentru acele vremuri.

Numele ceasului, Hamilton Pulsar, venea să marcheze descoperirea pulsarelor, stelele misterioase care transmit semnale radio la intervale precise, iar designul era bazat pe ceasurile pe care Hamilton le crease pentru a marca opera lui Stanley Kubrick, 2001: O Odiseea spațială.

Hamilton Pulsar nu era pentru oricine. Modelul P1, construit din aur de 18 karate, era vândut pentru suma de 2.100 USD (13.641 USD în 2020) – prețul pe care îl plăteai pentru o mașină de familie.

Ceasul a devenit un produs de modă, fiind purtat de celebrități precum Jack Nicholson, Joe Frazier, Elton John, Keith Richards, Elvis Presley, Sammy Davis Jr, Giovanni Agnelli și președintele Gerald Ford. Chiar James Bond a purtat unul în thrillerul din 1973 Live and Let Die.

Un raport financiar arăta că Hamilton a câștigat, în perioada în care a vândut acest ceas, peste 150 de milioane de dolari anual, o sumă cu adevărat incredibilă.

Hamilton PSR

În 2020, Hamilton și-a propus să reînvie acest gadget prin lansarea unei noi versiuni, cu același design, însă cu un display OLED.

Hamilton PSR, lansat la 50 de ani de la primul Pulsar, combină stilul Space Age al modelului legendar cu un ecran hibrid OLED / LCD actualizat.

Noul model PSR Hamilton este vândut în două versiuni – una din oțel inoxidabil, iar cealaltă acoperită cu aur galben – o versiune limitată la numai 1.970 de unități.

Ambele ceasuri au un mecanism digital de cuarț, prins într-o carcasă care măsoară 40,8 x 34,7 mm. Ceasurile sunt rezistente la apă până la 10 bari (100 metri).

PSR Hamilton va costa 745 de dolari în varianta de oțel inoxidabil și 995 USD în ediția exclusivă, din aur galben.

Detalii aflati de pe site-ul oficial.