Beam Brush. Prima periuta care iti monitorizeaza dantura pe smartphone

Data: 17/02/2012 | Autor: .

Beam Technologies a dezvoltat o periuta de dinti high-tech care se contecteaza prin Bluetooth la un telefon sau calculator si, astfel, poti afla cum stai cu dantura.

Beam Brush include o serie de senzori care monitorizeaza timpul si miscarile realizate. Datele, transmise catre aplicatia de mobil sau calculator, sunt analizate si, pe baza unui software special, vei afla daca te ocupi asa cum trebuie de igiena danturii.

Aplicatia iti va spune, totodata, daca ai probleme cu dantura, monitorizand forma dintilor pe baza datelor privind miscarile realizate intr-o anumita perioada de timp.

Potrivit unui studiu prezentat de companie, oamenii se spala pe dinti in medie 46 de secunde, in timp ce medicii dentisti recomanda cel putin 2 minute.

Datele vor putea fi exportate intr-un fisier care va fi transmis online catre medicul dentist.

Pentru a-i determina pe utilizatori sa foloseasca cat mai des periuta, dezvoltatorii aplicatiei vor lansa o serie de jocuri care ii vor supune unor provocari.

Beam Brush va fi lansata in luna martie, la pretul de 50 de dolari. Capul periutei va putea fi schimbat pentur 3 dolari/bucata.