Google anunta o noua “revolutie” multimedia

Data: 21/02/2012 | Autor: .

Google a depus la Oficiul de Marci si Inventii din SUA brevetul pentru o tehnologie care ar putea revolutiona modul in care percepem in prezent experienta multimedia.

In esenta, potrivit Patently Apple, tehnologia va permite controlul prin comanda vocala si gesturi a gadgeturilor ce contin software de la Google, de la smartphone-uri la televizoare, DVD-playere si set-top box-uri.

Documentatia depusa de Google mentioneaza un alt aspect interesant. Vom putea controla gadgeturile inclusiv de la distanta.

Printre alte facilitati, vom putea seta de pe telefon cand sa porneasca inregistrarea unei emisiuni sau film. De asemenea, televizorul va “simti” prin intermediul GPS-ului cand ne apropiem de casa si va porni pe programul favorit in momentul in care intram pe usa.

Astfel de software-uri sunt dezvoltate, in prezent, si de Apple pe baza programului SIRI, si Samsung pe platforma Smart TV.

De asemenea Asus lucreaza impreuna cu Microsoft la implementarea tehnologiei Kinect pe toate gadgeturile sale. Vedeti detalii aici. Microsoft vrea sa introduca Kinect si in viitorul Windows 8.

Potrivit The Daily, exista deja doua laptopuri pe care se testeaza aceasta tehnologie.

Pentru a intelege ce inseamna o astfel de tehnologie, urmariti clipul de mai jos care prezinta proiectul Kinect.

Daca considerati informatia interesanta si pentru prietenii dvs., va invitam sa dati like sau share din butoanele de mai jos. Va multumim.