Ecobubble. Prima masina de spalat controlata prin smartphone

Data: 16/02/2012 | Autor: .

Samsung aduce pe piata europeana, din aprilie. masinile de spalat pe baza conceptului ecobubble, lansat anul trecut si prezentat la vremea respectiva de GadgetReport.ro. Ecobubble este prima masina de spalat de pe piata care, prin amestecul de apa, detergent si aer, obtine aceleasi rezultate in spalarea cu apa rece, cum ar obtine cu apa calda. Functiile masinii pot fi controlate prin intermediul unei aplicatii de smartphone.

Masinile de spalat ecobubble contin o componenta speciala, numita Generator de Spuma. La momentul inceperii ciclului de spalare, generatorul foloseste admisia initiala de apa, creand o solutie concentrata din detergent si trage o cantitare mare de aer in fluxul de lichid, pompand rapid acest amestec in tamburul de curatare. Dupa apasarea butonului „Start”, va aparea imediat o spuma bogata, din baloane de sapun.

 Aceasta tehnologie imbunatateste modul in care detergentul patrunde in tesaturi. Prin dizolvarea mai eficienta a detergentului, generatorul de spuma are si functia de a impiedica formarea de reziduuri sau de pete de sapun.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale ecobubble este economisirea energiei, masina de spalat fiind A+++.

Prin intermediul bulelor bogate in sapun, apa rece poate cutata hainele la fel de eficient ca apa cu o temperatura de 40°C folosita de majoritatea masinilor de spalat. Astfel, ecobubble reduce cantitatea de energie necesara incalzirii apei. Un nivel de economisire de pana la 70% poate fi castigat intr-o spalare la rece a bumbacului (spalare rece Super Eco la 15°C), comparativ cu o spalare conventionala a acestuia, la 40°C.

Noul motor Inverter Digital economiseste la randul sau curent electric, beneficiind totodata de o tehnologie rezistenta, cu o garantie de 10 ani a componentelor. Masina de spalat ecobubble are o capacitate de incarcare de 11- 12 KG, in dimensiuni standard de 60X60 cm.

 

Mașina de spălat Samsung de 12 kg dispune de un ecran LCD color  ușor de controlat, ce calculează și afișează consumul de energie electrică și de apă. Ecranul LCD poate fi sincronizat cu un smartphone Samsung prin intermediul unei aplicații ce oferă acces la o multitudine de servicii și opțiuni. Atunci când LCD-ul mașinii de spălat afișează un mesaj de eroare, aplicația de pe smartphone va sugera soluții posibile și contactarea unui service autorizat pentru programarea reparației.

 

Aflati mai multe despre aceasta tehnologie din comunicatul de presa de mai jos. Samsung nu a prezentat detalii legate de pret.

 

Praga, 16 februarie 2012 – Samsung Electronics Co., Ltd, lider de piaţă şi inovator în domeniul electronicelor, a anunţat astăzi dezvoltarea gamei de maşini de spălat EcoBubble, care a fost distinsă cu numeroase premii. Noile modele folosesc mai puţină energie decât clasa „A+++”, cea mai performantă clasă de consum energetic, introdusă în 2011, oferind în acelaşi timp performanţe superioare în curăţare în cadrul ciclurilor de 60°C şi 40°C.

 

„În mod constant, căutăm soluţii mai inteligente şi mai practice pentru utilizatorii noştri,” a declarat Boo-Keun Yoon, preşedinte al Diviziei Consumer Electronics, în cadrul Samsung Electronics. „Prin extinderea cu noi facilităţi a gamei EcoBubble, putem oferi o serie de soluţii eficiente, care să răspundă exigenţelor din ce în ce mai mari ale consumatorilor. Noile îmbunătăţiri tehnologice aduse liniei de maşini de spălat ajută la obţinerea unor rezultate optime de curăţare, economisind energie electrică, timp şi bani.”

 

Noile maşini de spălat EcoBubble sunt adaptate diverselor stiluri de viaţă ale utilizatorilor, oferind durabilitate şi eficienţă, fie că este vorba despre modelele cu capacitate de 6 kg-7 kg, create pentru spălări regulate şi încărcătură normală, sau de 8 kg-9 kg, ideale pentru familiile cu copii. Modelele cu capacitate de 11 kg-12 kg au fost create pentru încărcături mai mari, reducând frecvenţa spălărilor, pentru familiile numeroase.

 

Noile modele EcoBubble din 2012 vor fi disponibile cu următoarele capacităţi: 7kg, 8kg, 9 kg şi 11 kg. Toate modelele sunt construite pe designul inovator al modelului de 12 kilograme lansat în 2011.

 

Tehnologia EcoBubble

Maşinile de spălat Samsung ce beneficiază de tehnologia EcoBubble sunt eficiente chiar şi la temperaturi reduse ale apei. Aparatele încorporează o componentă numită generator de spumă, ce pompează un număr mare de bule de aer în cuvă, dizolvând astfel detergentul. Bulele de aer sunt bogate în detergent, ce penetrează astfel mai rapid ţesăturile; această funcţie este utilă mai ales în spălarea cu apă rece, unde acest proces poate dura mult mai mult.

 

În plus, spălarea cu apă rece consumă mai puţină energie decât un ciclu de spălare obişnuit, ce presupune încălzirea apei. Ciclul de spălare EcoBubble ajustează performanţa şi durata spălării cu apă mai caldă. Această tehnologie asigură şi o protecţie sporită a maşinii de spălat împotriva căldurii.

 

Motorul cu Digital Inverter a fost optimizat pentru o mai mare eficienţă energetică. Modelele din 2012 includ un nou motor fără perii, mai fiabil şi mai durabil, cu un control mai bun asupra performanţei tamburului, la încărcături mai mari. Motorul, ce beneficiază de o garantie de 10 ani, se regăseşte în toate maşinile de spălat Samsung cu capacităţi de 6 kg până la 12 kg, lansate anul acesta.

 

Pe lângă tehnologia EcoBubble, linia extinsă de maşini de spălat Samsung dispune de funcţii adiţionale, pentru un stil de viaţă mai inteligent şi mai eficient.

 

Ultra Capacity – Majoritatea utilizatorilor caută să îşi amplaseze maşina de spălat într-o zonă a casei în care să se armonizeze cu mobilierul din jur, însă spațiul limitat poate deveni o problemă. O altă cerință a utilizatorilor este aceea de a putea folosi în mod eficient spațiul disponibil. Mașinile de spălat Samsung au fost create pornind de la această idee, livrând cea mai mare capacitate de încarcare pentru dimensiunile disponibile (12kg pentru dimensiunea standard şi 8 kg pentru dimensiunea slim).

 

Smart Care – Mașina de spălat Samsung de 12 kg dispune de un ecran LCD color stilat și ușor de controlat, ce calculează și afișează consumul de energie electrică și de apă. Ecranul LCD poate fi sincronizat cu un smartphone Samsung prin intermediul unei aplicații ce oferă acces la o multitudine de servicii și opțiuni. Atunci când LCD-ul mașinii de spălat afișează un mesaj de eroare, aplicația de pe smartphone va sugera soluții posibile și contactarea unui service autorizat pentru programarea reparației.

 

Advanced Motion – Pentru că încărcăturile devin din ce în ce mai mari, creşte şi tensiunea creată de vitezele mari de centrifugare. Dacă sunt utilizate funcţiile corespunzătoare, pot apărea probleme de durabilitate şi zgomot. Buna funcţionare a vitezelor mari de rotaţie poate fi afectată dacă mașina are probleme cu echilibrul încărcăturii. Având în vedere această posibilitate, utilizatorii constată frecvent că la sfârşitul ciclului hainele lor sunt încă ude, deoarece dispozitivul nu reuşeşte să atingă viteza de rotaţie indicată, de 800 rotaţii pe minut (RPM), ci funcționează la viteze mici.

 

În cazul modelelor cu cea mai mare capacitate (dimensiune standard de 12 kg şi modelul compact de 8 kg), Samsung a rezolvat acestă problemă cu ajutorul tehnologiei anti-balans VRTplusTM, tehnologie de reducere a vibraţiilor. Tehnologia include un senzor pentru vibraţii tridimensional ce are integrat un procesor de semnal digital de la Samsung (DSP) conectat la motorul cu digital inverter. Acest senzor măsoară automat mişcarea la nivel micro a tamburului de spălare şi optimizează rotaţiile motorului, utilizând un control subtil al vitezei pentru a contracara vibraţiile şi a menţine tamburul în echilibru în timpul rotaţiilor de mare viteză. În consecinţă, se reduc zgomotul şi vibraţiile, iar maşina de spălat îşi poate finaliza ciclul, chiar şi cu o încărcătură neechilibrată, evitând rotaţiile pentru uscare ineficiente şi protejând durata de viaţă a aparatului.

 

Cele mai noi modele EcoBubbleTM vor fi disponibile în Europa începând cu Aprilie 2012.