Big Brother 2.0 Google ne va urmari cand mergem la cumparaturi

Data: 10/11/2013 | Autor: .

google-bigbrother

Google testeaza un sistem care urmareste oamenii in lumea reala. Potrivit Daily Mail, sistemul foloseste locatia persoanei pentru a putea determina in ce magazin se afla, pentru ca apoi sa verifice daca persoana respectiva a cautat o reclama a magazinului respectiv in mediul online inainte de merge la cumparaturi.

Dispozitivul  va tine evidenta ratelor de conversie din mediul online atunci cand utilizatorul acceseaza o reclama in mod direct sau cand viziteaza un site web prezentat intr-o reclama.

Google poate accesa deja anumite informatii despre utilizatori prin propriile aplicatii, precum  Chrome, Google Maps, Gmail si Google+.

„Pe masura ce oamenii se afla din ce in ce mai mult in miscare si trec de la un dispozitiv la altul, comerciantii ne transmit ca vor sa aiba o imagine completa si precisa a felului in care publicitatea lor online realizeaza conversiile”.

„Conversiile pot aparea in forme diferite: vizite la magazine, apeluri telefonice, descarcari de aplicatii, tranzactii pe internet sau achizitii facute dupa consultarea mai multor dispozitive. O viziune mai buna asupra acestor modalitati complexe de plata poate ajuta la optimizarea publicitatii online si la repartizarea mai eficienta a bugetului”, afirma expertii Google, pe blogul oficial, citat de Incont.ro