BigBrother exista! Wikileaks despre smartphone-uri

Data: 4/12/2011 | Autor: .

“Aveti un iPhone? Un BlackBerry sau folositi Android si Gmail? Atunci sunteti urmariti”, a declarat Julian Assange, fondatorul Wikileaks, intr-o conferinta pe care a tinut-o recent la City University din Londra.

Assange a prezentat numai putin de 287 de documente care atesta ca utilizatorii de smartphone-uri sunt sau pot fi supravegheati fara ca acestia sa stie.

Fondatorul Wikileaks a declarat ca exista mai mult de 150 de organizatii private din 25 de tari care pot, foarte usor, sa intercepteze si sa monitorizeze mesajele, site-urile accesate, emailurile, lista convorbirilor si contactele pe care le aveti inregistrate in telefon, relateaza ZDNET.

Mai mult chiar, exista zeci de organizatii care au tehnologia care le permite sa trimita mesaje de pe telefoanele voastre, fara ca voi sa stiti.

Documentele prezentate de Wikileaks arata ca tehnologia de spionaj a smartphone-urilor a fost dezvoltata in SUA, Canada, Australia si Marea Britanie. In prezent, afirma Assange, aceasta tehnologie este testata, cu succes, in Bahrain, pentru a-i urmari pe activistii pentru drepturile omului.

Printre firmele care detin  tehnologia spion s-ar afla firmele americane SS8,  Hacking Team si Vupen. Unul dintre software-urile spion poate inregistra toate datele, inclusiv deplasarile utilizatorului si sunetul din camera in care smartphone-urile se afla.