BigPicture 2020. Cele mai spectaculoase fotografii din acest an

Data: 13/05/2020 | Autor: .

Concursul internațional de fotografie BigPicture și-a desemnat câștigătorii celei de-a șaptea ediții. Este unul dintre cele mai spectaculoase concursuri de fotografie din natură din lume. Imaginile câștigătoare din acest an nu fac excepție, relatează GadgetReport.ro

Organizată de Academia de Științe din San Francisco, competiția de fotografie se întinde pe șase categorii diferite,  de la păsări la viață acvatică și animale sălbatice terestre.

O categorie Photo Story caută, de asemenea, cea mai bună serie de imagini pe o temă dată, care în acest an a fost ,,coexistență’’.

Marele premiu din acest an a fost câștigat de fotograful britanic Andy Parkinson, pentru că o fotografie a unui iepure de munte care se chircește, încercând să înfrunte o furtună brutală, în munții scoțieni.

Suzi Eszterhas, președintele juriului competiției 2020, sugerează că fotografia câștigătoare nu numai că a surprins ceva comun dintr-o perspectivă extraordinară, dar oferă și o metaforă convingătoare la care toată lumea se poate raporta în prezent.

„În această fotografie vedem un iepure așa cum nu am văzut-o niciodată, încolăcit ca o minge și arătând mai degrabă ca o sculptură scăldată în lumină sub-arctică”, spune Eszterhas. „Andy a creat o imagine care are totul : perfecțiune tehnică, abilitate artistică și comportament. Pentru mine aceasta este o imagine a frumuseții și a rezistenței care vorbește despre apariția unei furtuni. O imagine de care cred că lumea are nevoie acum mai mult ca niciodată. ”

Câștigătorul categoriei Photo Story a fost desemnat Ami Vitale, un fotograf american care a vizitat un sanctuar pentru animale sălbatice din nordul Keniei. Proiectul de conservare este gestionat de indigenii din Samburu care lucrează pentru protejarea animalelor sălbatice în fața braconierilor.

Alte imagini premiate includ un elefant care încearcă să fure o gustare dintr-o bucătărie în aer liber din Malawi și un liliac din Mozambic care bea apă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.