Panasonic lansează versiunea 2.0 de firmware pentru LUMIX S1H

Data: 26/05/2020 | Autor: .

Panasonic anunță modificarea upgrade-ului programat pentru actualizarea de firmware pentru LUMIX S1H din cauza unor probleme tehnice care nu au putut fi remediate până în acest moment. Versiunea 2.0 de firmware este disponibillă pe site-ul LUMIX Global Customer Support accesând următorul link: https://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/ începând cu data de 25 mai 2020 și va conține o serie de modificări. Funcția de ieșire a datelor video în format RAW va fi furnizată separat într-o versiune viitoare de firmware. Informațiile privitoare la versiunea următoare de firmware vor fi anunțate în curând. Compania Panasonic își cere scuze pentru acest inconvenient.

Versiunea 2.0 de Firmware pentru LUMIX S1H (*Funcția de ieșire a datelor video în format RAW nu este inclusă)

  1. Funcții video îmbunătățite / performanță optimizată

・Ieșire imagine prin HDMI în timpul înregistrării video [6K]/[5.9K]/[5.4K].

・În modul Creative Video este posibilă dezactivarea funcționării înregistrării video start/stop prin apăsarea butonului declanșatorului foto.

・În modul Creative Video este posibilă setarea [Rec Quality(My List)] din panoul de comandă.

・Valoarea reducerii zgomotului în [V-Log] în modul Photo Style a fost extinsă la [-1]. Suprimă artefactele tip „ghosting” care au apărut anterior în unele situații.

・Se poate dezactiva redarea prin HDMI a ferestrei MF Assist.

・Au existat cazuri în care în unele situații, la înregistrarea video 4:2:0/10 biți s-a observat apariția artefactelor tip ”banding”. Această problemă a fost minimizată.

・Au existat cazuri în care codul de timp tip REC RUN nu a fost înregistrat atunci când se utiliza înregistrarea video pe un dispozitiv extern, prin HDMI. Această problemă a fost rezolvată.

Panasonic LUMIX S1H. Prima cameră Full-Frame mirrorless  cu funcție de înregistrare 6K/24p

  1. Alte funcții / îmbunătățiri adăugate

・Este posibilă setarea [AF+MF] în modul AFC.

・Este posibilă atribuirea funcțiilor pentru butoanele Fn ale obiectivului când este montat Panasonic LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200).

・Este posibilă atribuirea unei funcții pentru butoanele Fn ale obiectivelor interschimbabile Sigma L-Mount.

・La atașarea unui obiectiv folosind convertorul Sigma MC-21 și [Image Stabilizer] > [Lens] este setat pe ON , Body I.S.(stabilizatorul de imagine) suprimă mișcarea de ruliu.

・Funcția [Backlight Illumination Period] a fost adăugată la meniul de stare LCD.  Alegerea [ON1] va preveni stingerea luminii de fundal LCD.

・Este posibilă selectarea cardului în care să fie salvate imaginile JPEG obținute prin procesarea RAW în cameră.

・Opțiunea [0.5 SEC] a fost adăugată ca valoare la funcția  [Duration Time (photo)] în [Auto Review].

・Comportamentul [Off (dezactivare apăsare și menținere)] poate fi atribuită butonului Fn. Dezactivează funcționarea la apăsarea îndelungată a butonului.

・Butonul Fn poate fi utilizat pentru a verifica efectul de apertură atunci când butonul este apăsat.

・Pentru a preveni funcționarea inadecvată, funcția de comandă tactilă este dezactivată pentru operațiunea [Delete All] în modul de redare. Pentru a preveni ștergerea accidentală a fișierelor de pe card, se pot folosi doar butoanele cursor pentru operațiunea [Delete All].

・Au existat cazuri rare în care camera s-a blocat în timpul funcționării în regimul [Segmented File Recording] sau în timpul înregistrării la 400 Mbps în anumite condiții cu totul specifice, inclusiv legate de tipul de card SD utilizat. Această problemă a fost îmbunătățită.

・Apertura și viteza declanșatorului pot fi controlate cu selectoarele frontale/posterioare atunci când ecranul este setat pe OFF.

・Au existat cazuri în care controlul valorii F a fost eronat la folosirea unui obiectiv L-Mount care nu a fost fabricat de Panasonic. Această problemă a fost eliminată.