Bitdefender a lansat un nou program anti-virus pentru smartphone-uri

Data: 28/09/2012 | Autor: .

Bitdefender a lansat o aplicație gratuita ce impiedica hackerii sa ștearga de la distanța toate datele din telefoanele cu Android, folosindu-se de vulnerabilitatea USSD descoperita recent pe acest sistem de operare.

In cursul acestei saptamani a fost descoperita o vulnerabilitate ce afecteaza terminalele cu Android și care ar permite unui atacator sa declanșeze de la distanța diverse comenzi, ce pun milioane de utilizatori de smartphone-uri in pericol de a-și pierde datele. Publicitatea iscata in jurul acestei vulnerabilitați crește probabilitatea unui atac, cu atat mai mult cu cat exploatarea sa nu necesita cunoștințe tehnice deosebite.

Aplicația Bitdefender USSD Wipe Stopper, disponibila gratuit pe Google Play notifica utilizatorul ca este pe cale sa activeze un pros periculos care duce la pierderi de date.

“In momentul cand vulnerabilitatea a ieșit la lumina specialiștii Bitdefender s-au pus in mișcare și au dezvoltat cea mai buna soluție de protecție care exista in acest moment pe piața –Bitdefender Wipe Stopper. Este gratuita, deci o recomandam tuturor utilizatorilor de Android’’, spune Alexandru Balan, Chief Security Researcher, Bitdefender.