“Black Panther” face furori în cinematografe. Record de spectatori

Data: 19/02/2018 | Autor: .

“Black Panther” face furori în cinematografe. Record de spectatori

Black Panther” cucerește box-office-ul american. Filmul de acţiune, regizat de Ryan Coogler, a adunat încasări de 218 milioane de dolari în primele patru zile de la lansarea în cinematografele din SUA. Filmul are astfel cel mai bun debut din istorie pentru o peliculă lansată în luna februarie, relatează GadgetReport.ro

Black Panther” este prima adaptare a studiourilor Marvel pentru marile ecrane cu un supererou de culoare, imaginat de Ta-Nehisi Coates, autor al „Between the World and Me“.

T’Challa, primul supererou mainstream de culoare, zis şi Black Panther, conduce o ţară fictivă din Africa, Wakanda. Scenariul filmului este semnat de Joe Robert Cole şi Ryan Coogler.

Chadwick Boseman, actorul din rolul principal, a apărut pentru prima dată în rolul Black Panther în filmul “Captain American: Civil War” (2016). Din distribuţie mai fac parte Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o (premiată cu Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar în „12 ani de sclavie“), Martin Freeman, Angela Bassett şi Forest Whitaker.

Disney estimează că, la nivel mondial, filmul va avea încasări de 361 milioane de dolari în weekend-ul debutului cinematografic.