Blackberry, cumparat de Fairfax Financial pentru 4,7 miliarde de dolari

Data: 24/09/2013 | Autor: .

BGR-t-mobile-blackberry-bold-9900-2110823162919Blackberry, candva cel mai mare producator de smartphone-uri, a cazut de acord, in principiu, sa fie cumparat de consortiul condus de Fairfax Financial, pentru 4.7 miliarde de dolari, transmite BBC.

Blackberry a anuntat ca fondul canadian de investitii Fairfax, cel mai mare actionar al sau, care detine deja 10% din actiuni, a oferit un pret de 9 dolari pe actiune cash pentru a cumpara compania. Tranzactia ar urma sa fie finalizata pe 4 noiembrie 2013, relateaza incont

Cu toate acestea, conducerea Blackberry a afirmat ca va negocia si cu alti posibili cumparatori interesati de companie. Sambata, BlackBerry a anuntat ca va raporta pierderi de aproape un miliard de dolari, in trimestrul al doilea, si ca va renunta la 40% din totalul angajatilor pe care ii are in toata lumea, potrivit CNN.

In prezent, cota producatorului de smartphone-uri pe piata americana a coborat la sub 3%.

Principalele telefoane noi ale BlackBerry, prezentate in ianuarie, dupa un an de intarzieri, nu au reusit sa atraga cumparatorii in America de Nord.  BlackBerry a lansat miercuri un nou telefon, Z30, cu ecran mai mare, in cadrul unui eveniment restrans in Malaezia.