iPhone 5S, disponibil in Romania. Vezi cat costa cel mai “ieftin” model (VIDEO)

Data: 24/09/2013 | Autor: .

iphone-5sNoul iPhone 5S a ajuns si in Romania, putand fi cumparat la un pret care, credem noi, il va face prohibitiv pentru multi dintre fanii Apple. evoMAG.ro a anuntat ca a adus, in premiera nationala, modelul de 16 GB in varianta de culoare Space Gray, la pretul de 4.499 de lei.

evoMAG.ro este singurul magazin online din Romania care are deja pe stoc smartphone-ul iPhone 5S, se arata intr-un anunt al retailerului.

„Stocul este limitat, insa va fi reinnoit in decursul saptamanii, clientii evoMAG avand, in cele din urma, acces la toate versiunile de iPhone 5S lansate”, se arata in comunicatul companiei.

Datorita noului procesor A7, primul pe arhitectura de 64 de biti, viteza de procesare este de pana la 40 de ori mai mare decat cea pe care o oferea prima generatie de procesoare mobile Apple. Fata de varianta anterioara, A6, procesorul A7 este de 2 ori mai rapid.

Camera foto/video a noului telefon iPhone5S are un senzor optic cu 15% mai mare decat cel de pe iPhone 5. Cand utilizatorii realizeaza o fotografie, iPhone 5S captureaza, de fapt, mai multe imagini si o alege pe cea mai buna. De altfel, oficialii Apple sustin ca fotografiile realizate de iPhone 5S sunt comparabile cu cele realizate cu aparatele DSLR (aparate foto semiprofesionale).

De semenea, camera noului model iPhone 5S include functia de stabilizare automata a imaginilor. In plus, iPhone 5S va putea realiza clipuri in slow-motion, cu 120 de cadre pe secunda la rezolutie HD (720p).

O alta noutate este cititorul de amprente integrat in butonul „Home”. Prin tehnologia de care dispune,iPhone 5S scaneaza si retine amprentele de la mai multe degete. Astfel, telefonul poate fi deblocat printr-o singura atingere.

Cititorul de amprente inlocuieste astfel traditionalul cod de securitate si, pe baza amprentei, permite achizitii din iTunes Store sau AppStore.