Bluetooth 5 va aduce performanţe incredibile

Data: 20/06/2016 | Autor: .

Bluetooth 5 va aduce performanţe incredibile

Noul standard de comunicaţii Bluetooth 5, așteptat la sfarsitul anului 2016 sau începutul anului 2017, va aduce o capacitate de transfer de date de până la 8 ori mai mare, afirmă experţii de la Special Interest Group (SIG), structura care definește standardul Bluetooth.

Bluetooth 5 va mări de patru ori distanţa conexiunilor şi va impune viteze duble de transfer, performanţe realizate fără nici o creștere a consumului de energie față de standardul actual.

Potrivit Special Interest Group (SIG), noul standard va fi adoptat de peste 30.000 de companii care colaboreaza cu Bluetooth SIG şi care produc tot felul de gadgeturi, de la smartphone-uri la tablete, smartwatch-uri, ceasuri smart, becuri inteligente, căşti fără fir şi alte dispozitive.

„Creșterea distantei de operare va permite conectarea la dispozitive care sunt localizate cu mult dincolo de pereții unei locuinte obisnuite, in timp ce viteza mai mare va suporta transferuri de date mai rapide și chiar actualizări de software pentru dispozitive”. a declarat Mark Powell, director executiv al Bluetooth SIG.

Tehnologia Bluetooth, inventată de Ericsson în 1994, utilizează peste 8,2 miliarde de echipamente care comunică prin intermediul undelor radio cu lungimi de undă scurtă UHF în banda ISM de la 2,4 la 2.485 Ghz.

Bluetooth 5 va aduce performanţe incredibile 2