LENOVO Smart Shoes. Primii pantofi de sport inteligenţi

Data: 12/06/2016 | Autor: .

LENOVO Smart Shoes

Chinezii de la Lenovo se pregătesc să lanseze pe piaţă primii pantofi de sport inteligenţi din lume. LENOVO Smart Shoes vor permite utilizatorilor să îşi înregistreze performanţele sportive fără să mai aibă nevoie de un pedometru sau un alt gadget dedicat, relatează GadgetReport.ro

Prezentaţi, în premieră, la conferinţa Tech World din San Francisco, pantofii de sport LENOVO Smart Shoes au fost realizaţi cu compania chineză Vibram. Cu o talpă interioară printată în 3D, elastici şi uşori, pantofii de sport sunt ideali pentru alergare şi alte activităţi similare, spun dezvoltatorii.

În interiorul tălpii, inventatorii au introdus un procesor Intel Curie şi o interfaţă cu pedometru care oferă un fitness tracker standard care măsoară numărul paşilor, viteza, caloriile şi analizează pulsul utilizatorilor. Datele sunt transmise prin bluetooth către smartphone-ul utilizatorului.

Mai mult, LENOVO Smart Shoes sunt compatibili cu un joc de tipul endless runner, în care utilizatorii se pot folosi de picioarele lor pentru a controla mișcările personajului principal.
Cum arată aceştia vedeţi în clipul video de mai jos.

Şi chinezii de la Xiaomi se pregatesc de lansarea, in a doua parte a anului, a unor pantofi de sport SMART.

Firma din Beijing a dezvoltat un parteneriat cu firma Li Ning, specializata in echipamente sportive, pentru a dezvolta adidasii inteligenti.
Cele doua companii au lansat impreuna si bratara Mi Band, care face acelasi lucru pe care il vor face si adidasii – inregistreaza toti parametrii activitatii sportive, de la distanta parcursa, la viteza si caloriile consumate.
Chinezii spun ca pantofii de sport inteligenti vor avea un pret atractiv, in asa fel incat numarul clientilor sa fie unul foarte mare.
La fel ca la produsul celor de la Lenovo, pantofii vor avea in talpa un senzor special, in genul pedometrului, care se va ocupa de preluarea datelor si transmiterea acestora catre smartphone, prin bluetooth. Datele vor fi analizate apoi de o aplicatie speciala dezvoltata de Xiaomi.

Chinezii lanseaza „adidasii” inteligenti! Vezi ce stiu sa faca