BMW i4. Cel mai spectaculos sedan electric anunțat în 2020

Data: 4/03/2020 | Autor: .

BMW i4. Cel mai spectaculos sedan electric anunțat în 2020

BMW a lansat, pe internet, primele imagini cu noua berlină electrică BMW i4. Modelul, aflat încă în faza de concept, ar fi trebuit să debuteze la Salonul Auto de la Geneva, eveniment anulat însă din cauza coronavirusului, relatează GadgetReport.ro

Noua berlină electrică BMW i4 vine să confirme liniile de design și specificațiile anunțate pentru acest model încă de la Salonul Auto din LA, din noiembrie anul trecut.

BMW a anunțat atunci și a confirmat acum că i4 va avea o autonomie de până la 600 de kilometri, potrivit standardului european WLTP. Media va fi undeva la 435 de kilometri, după standardul EPA.

Dincolo de estimările destul de evazive privind autonomia – știm deja că cel puțin în perioada de iarnă, o mașină electrică are un randament cu aproape 30% mai redus – cert este că BMW i4 va avea un pachet de baterii de 93,4 kWh și un motor electric de 390kW , adică aproape 530 CP.

Un motor extrem de puternic, care îi va asigura o accelerare de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 4 secunde.

Vestea bună este că întregul ansamblu de propulsie electrică (pachetul de baterii, motorul electric și alte tehnologii) fac parte din a cincea generație, tehnologie care va alimenta și viitorul SUV iNext și modelul iX3, destinat exclusiv pieței chineze.

Dincolo de propulsia de ultimă generație, conceptul sedanului electric BMW i4 arată foarte bine, cu o grilă ceva mai agresivă decât la majoritatea modelelor BMW, care se prelungește până aproape de sol.

Din lateral și din spate, BMW i4 seamănă cu noile modele BMW, semn că germanii insistă pe look-ul inconfundabil al mașinilor sale, pe identitatea de marcă.

La interior, designul este complet diferit față de celelalte modele BMW. i4-ul oferă o reinterpretare futuristă a cockpit-ului i8, cu puternice accente sportive, și cu un spațiu mai generos

BMW i4 are un acoperiș de sticlă care le va oferi pasagerilor, cu siguranță, o experiență specială.

Pe bord domină ecranul mare, curbat, care se întinde de pe partea stângă a volanului aproape până la scaunul pasagerului. Lipsesc aproape total butoanele, întreaga experiență multimedia fiind construită pe ideea de tactil, în genul modelelor Tesla.

Cu toate acestea, există un buton de pornire și alte câteva butoane în consola centrală, alături de selectorul de viteze.

BMW afirmă că această configurație va fi prezentă și pe viitorul SUV iNext.  O concepție complet diferită față de cele două ecrane separate pe care i3 și i8 le oferă pe tablourile de bord, o evoluție logică, dată de noile tendințe din infotainment-ul auto.

Din punct de vedere al materialelor folosite, BMW i4 oferă un amestec de stofă și piele pe scaune și bord, conturate de zone cromate și acoperite cu bronz, look-ul fiind cu mult superior față de cel din i3.

BMW i4 este încă departe de a intra în producție, însă conceptul pe care BMW l-a arătat săptămâna aceasta este probabil cea mai coerentă viziune a viitorului electric al companiei.

Experții spun că vom vedea această mașină în showroom-uri cel mai probabil în 2022.