Volkswagen ID.4. Primul SUV electric al Volkswagen, autonomie de 500 km

Data: 3/03/2020 | Autor: .

Volkswagen ID.4. Primul SUV electric al Volkswagen, autonomie de 500 km

Pregătit să fie lansat la Salonul Auto de la Geneva (5-15 martie), eveniment anulat însă din cauza coronavirusului, primul SUV electric al Volkswagen, botezat Volkswagen ID.4, a fost prezentat oficial pe internet. Al doilea model al familiei de mașini electrice ID a Volkswagen va fi lansat pe piață spre final de 2020.

Volkswagen ID.4, model ce va avea drept principal competitor Tesla Model Y, este așteptat să se încadreze, ca dimensiuni, între modelele T-ROC și Tiguan.

Modelul va fi lansat, în prima fază, într-o versiune cu roți motrice spate, iar ulterior va fi disponibilă și o variantă cu tracțiune integrală.

”Conceptul ID.CROZZ evoluează spre versiunea de serie, ID.4: Volkswagen merge înainte cu strategia de mobilitate electrică prin a dezvălui cum va arăta primul SUV electric al mărcii. ID.4 va fi lansat în acest an. (…) La fel ca ID.3, ID.4 va fi lansat pe piață ca un vehicul cu amprentă neutră de carbon”, se arată într-un comunicat de presă al Volkswagen.

Volkswagen nu a prezentat niciun fel de alte informații despre ID.4. Experții se așteaptă ca motorizarea să fie aceeași ca pe ID.3 First Edition (204 CP), iar spațiul interior să fie mai generos, în special portbagajul.

Volkswagen ID.4 va avea o autonomie de până la 500 kilometri, conform standardului WLTP, grație unui pachet de baterii Litiu-ion de 77 kWh (maximul anunțat până acum pe platforma MEB, din care deocamdată se desprind ID.3 și acest ID.4).

Modelul va include, ulterior, și variante cu baterii de 45 kWh și 58 kWh.

Volkswagen a lansat oficial primul model electric, ID.3