Xiaomi prezintă un încărcător wireless extrem de rapid

Data: 5/03/2020 | Autor: .

Xiaomi prezintă un încărcător wireless extrem de rapid

În următorii ani, noile smartphone-uri nu vor mai avea cablu clasic și mufă de încărcare. Tehnologia a făcut pași semnificativi înainte și încărcarea wireless va deveni standard pentru majoritatea gadgeturilor. Xiaomi a prezentat prototipul unui încărcător wireless capabil să încarce un telefon în numai 40 de minute.

Vicepreședintele Xiaomi, Chang Cheng, a prezentat viitoarea soluție de încărcare rapidă fără fir de 40W, iar rezultatele sunt destul de impresionante.

Xioami a folosit o versiune  modificată a telefonului Mi 10 Pro, cu o baterie de 4.000 mAh, iar noul încărcătorul wireless a reușit să reîncărce 57% din baterie în 20 de minute și a ajuns la o încărcare completă în doar 40 de minute.

Pentru a fi capabil de o asemenea performanță, încărcătorul wireless a fost dotat cu un răcitor vertical de aer, astfel încât să poată păstra nivelul termic sub control. În prezent, Xiaomi oferă o soluție de încărcare wireless Xiaomi – Mi Charge Turbo, la 30W.

Chinezii nu au anunțat, pentru moment, când vor lansa o astfel de tehnologie pe piață. Cel mai probabil o vom vedea pe telefoanele din 2021.