Aston Martin V12 Speedster. O vom vedea pe străzile din România?

Data: 7/03/2020 | Autor: .

Aston Martin V12 Speedster. O vom vedea pe străzile din România?

 După BMW, Volkswagen și Renault, a venit rândul celebrului producător britanic Aston Martin să prezinte, pe internet, primele imagini cu un bolid cu adevărat special. Aston Martin V12 Speedster este un model cu un design ieșit din comun,  un motor de 700 CP și un preț pe măsură, de aproape 1 milion de dolari, relatează GadgetReport.ro

Aston Martin V12 Speedster iese în evidență, în primul rând, prin look-ul cu adevărat original. Mașina are numai două locuri dispuse sub forma unor cockpit-uri de jet-fighter, în genul avionului de luptă F / A-18.

Inspirată de conceptul CC100 Speedster din 2013, Aston Martin V12 Speedster ne aduce aminte, din punct de vedere vizual, de celebrele mașini de curse DBR1 de acum 60 de ani. E ridicol de frumoasă dar și complet nepractică.

Pentru un șofer pasionat și cu dare de mână, poate fi însă o adevărată încântare. Asta mai cu seamă că Aston Martin V12 Speedster are un motor cu aspirații de avion, de 5,2 litri, turbo twin, V12 cu 48 de valve, la 700 de cai putere și 753 Nm.

Motorul propulsează Speedster la 100 km / h  în numai 3,5 secunde,  iar viteza maxima este limitată la 300 km / h.

Având în vedere că este un model fără capotă, mai mult ca sigur îți trebuie o cască dacă vrei să o conduci cu o astfel de viteză. Altfel vei lua în față toate muștele, insectele și praful de pe drum.

Senzația va fi, probabil, similară cu cea oferită de o motocicletă de curse, însă cu avantajul unei stabilități superioare.

Șasiul lui Aston Martin V12 Speedster include elemente de la DBS Superleggera, cât și de la Vantage , oferind amortizare cu suspensii adaptive multi-mod, frâne ceramice carbon și jante din aliaj forjat de 21 inci.

Caroseria este realizată complet din fibră de  carbon, cu o punte subțire care separă compartimentele șoferului și pasagerului.

Interiorul este, de asemenea, realizat din fibră de carbon, cu zone acoperite cu piele, crom, aluminiu și chiar cauciuc imprimat 3D.

Senzația că pilotezi un avion de luptă este amplificată de bretelele roșii, împrumutate de la Boeing, care joacă rolul de centuri de siguranță.

88 de exemplare V12 Speedster

Aston Martin va produce numai 88 de exemplare V12 Speedster, la un preț per exemplar de 65.000 de lire sterline (aproximativ. 1 milion de dolari).

N-avem nicio îndoială că Aston Martin V12 Speedster se va vinde rapid, nefiind exclus să vedem o astfel de mașină și în România, pe străzile din cartierul bucureștean Dorobanți, zona de fițe a capitalei.