Boala ascunsă dată de telefoanele mobile. O nouă formă de stres

Data: 21/01/2018 | Autor: .

tehnologia mobilă dezvoltă o nouă formă de stres

Smartphone-urile şi, în general, tehnologia mobilă dezvoltă o nouă formă de stres, mult mai periculoasă faţă de cele considerate „clasice”, în condiţiile în care utilizarea gadgeturilor mobile a devenit un obicei uzual, relatează GadgetReport.ro

Potrivit cercetătorilor de la Ericsson, este vorba de o formă de stres generată de problemele de încărcare a site-urilor şi a aplicaţiilor conectate la internet.

Experţii suedezi au realizat un studiu ştiinţific la care au participat 30 de voluntari.Acestora le-au fost aplicaţi senzori care măsoară activitatea cerebrală, bătăile inimii, pulsul şi alţi indicatori biologici, pentru a determina reacţia organismului în cazul interacţiunii cu tehnologia mobilă.

În urma investigaţiilor, cei de la Ericsson au descoperit că subiecţii au devenit iritaţi, iar bătăile inimii şi pulsul s-au accelerat cu 38% atunci când, utilizând telefoanele, au rămas fără semnal de internet.

Rezultatele, prezentate în studiul „The Stress of Streaming Delays„, au demonstrat că stresul se instalează incredibil de repede, după numai 2 secunde în care, de exemplu, un clip video îngheaţă în streaming. În momentul în care semnalul revine la normal, stresul asociat se reduce la minim.

Potrivit experţilor, cum viaţa noastră a devenit tot mai dependentă de internet, ca urmare a dezvoltării telefoniei mobile, este nevoie ca oamenii să trateze tehnologia cu responsabilitate, dozarea experienţei online fiind esenţială pentru a evita dezvoltarea unor boli asociate, precum bolile de inimă, stomac, afecţiunile neurologice şi cancerul.

1 comentariu

  • 10/06/2018, 14:47 razvan says : raspunde

    Fratele meu. Asta pentru ca am devenit avizi de informatie. E normal. Inchipuie-ti un scenariu: Pleci la munte si te prinde o avalansa intr-o cabana abandonata(asta in cazul cel mai bun)si hop nu ai decat o baterie cu o putere si o capacitate de 100mAh. Ce faci mai intai? Cauti metode de supravietuire sau suni la 112? Pai poti avea doua situatii: sa te afli intr-o zona cu semnal bun sau semnalul sa fie 0 asadar.. Riscurile care sunt?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.