Bosch prezinta cel mai mic sistem ABS din lume

Data: 17/08/2011 | Autor: .

Compania Bosh a anuntat lansarea celui mai mic sistem ABS din lume, dedicat tuturor tipurilor de motociclete. Din 2017, toate autovehiculele pe doua roti ar trebui dotate cu sisteme de antiblocare la franare.

Vechiul argument conform caruia sistemele de antiblocare la franare (ABS) sunt prea mari si prea grele pentru motociclete nu mai este valabil.

„Cu o capacitate de 0,4 litri si o greutate de 700 de grame, actuala generatie 9 de la Bosch are doar putin peste jumatate din dimensiunile si greutatea generatiei precedente. Astfel, acesta este cel mai mic sistem ABS pentru motociclete din lume”, a declarat Tobias Fluck, expert Bosch in sisteme ABS pentru motociclete.

Compania ofera acest sistem modular in trei variante, doua versiuni de baza (ABS 9 si ABS 9 plus) si una premium (ABS 9 optimizat), ce integreaza un sistem electronic de franare combinat eCBS. Aceasta inseamna ca, pentru orice motocicleta, exista o versiune adaptata, de la sisteme de baza cele super-sport.

In prezent, ABS-ul a fost montat pe modelele produse de Kawasaki, BMW, Ducati si KTM.

Comisia UE recomanda ca din 2017, toate autovehiculele pe doua roti sa fie dotate standard cu sistemul ABS. Decizia finala va fi luata pana la sfarsitul acestui an.