Cum arata vesela viitorului? Farfurii si pahare cu memorie

Data: 18/08/2011 | Autor: .

Vesela viitorului va fi realizata dintr-un metal cu memorie, astfel ca isi va adapta dimensiunea si forma dupa preferintele utilizatorului. Cel putin asta este viziunea inventatorului roman Marius Bunea care a prezentat conceptul “Ferrosphere”.

Dispozitivul care creeaza farfurii, pahare sau boluri utilizeaza deformarea magnetica a ferofluidului (lichid magnetic) pentru a crea o forma in materialul cu memorie. Prin intermediul campului magnetic, se va crea forma dorita – farfurie, pahar – si se va modela materialul, iar metalul cu memorie va fi folosit pentru a pastra forma pana cand utilizatorul va dori sa creeze o alta – utilizand astfel mai putina energie.

Conceptul lui Bunea a castigat editia locala a competitiei internationale de design industrial Electrolux Design Lab. In finala competitiei au participat 21 de concepte.

Marius Bunea va fi invitat la finala internationala a competitiei, care va avea loc la Londra, in perioada 6-8 septembrie. In cadrul evenimentului vor fi prezentate cele opt concepte finaliste, precum si castigatorul editiei internationale Electrolux Design Lab 2011.

Conceptele ce vor concura in finala le puteti vedea in materialul gadgetreport.ro intitulat “Viitorul aparatelor electrocasnice – cele mai interesante inventii din 2011”.