Magazinul online Apple a fost inchis

Data: 17/08/2011 | Autor: .

Apple Store, magazinul online de pe care clientii Apple isi pot achizitiona programe si servicii a fost inchis pe termen nelimitat. Pagina de internet http://store.apple.com/ nu mai poate fi accesata  incepand din aceasta dupa-amiaza.

 Cei care au reusit, totusi, sa acceseze site-ul au fost intampinati de mesajul „We’re Updating the Store”. Surse din piata, citate de Gizmodo.com, afirma ca este posibil ca oprirea serviciilor Apple Store sa aiba legatura cu o noua lansare de produs.

Zvonurile vizeaza posibila lansare a unei game de televizoare Apple HD.

Nu este pentru prima data cand se vorbeste de aceasta posibilitate. Apple a investit 3,9 miliarde de dolari in dezvoltarea unor ecrane LCD, iar analistii au declarat ca sigura lansarea unei oferte de HDTV-uri cel mai devreme in anul 2012.

Analistul american Gene Munster a prezentat, de altfel, recent, o nota interna trimisa de Apple investitorilor in care conducerea sustine ca ar putea vinde 1.4 milioane de HDTV-uri, generand incasari de 2.5 miliarde de dolari.

Televizoarele Apple ar urma sa functioneze, cel mai probabil, “in the cloud” adica pe baza unei conexiuni la internet. 

AppleInsider a scris, recent, citand un analist de pe Wall Street, Trip Chowdhry, ca noile televizoare Apple HD se aseamana cel mai bine cu Bose VideoWave si vor avea un ecran HD LCD de 46 inch cu sistem cu difuzoare surround.

Analistul a vorbit de lansarea a trei televizoare diferite care vor oferi o calitate exceptionala a imaginii si a sunetului.

Televizoarele Bose costa in jur de 5.200 dolari. Vom reveni cu amanunte.

 

UPDATE (18.40) Site-ul Apple Store este din nou disponibil online. Presa internationala scrie ca Apple nu a prezentat niciun comunicat legat de motivul pentru care serverele nu au functionat mai bine de 5 ore.  Site-ul are la fel ca inainte, fara sa fie sesizata prezenta vreunui produs nou.