Browserul Google Chrome omoară bateria laptopului?

Data: 21/06/2016 | Autor: .

Browserul Google Chrome omoară bateria laptopului

Microsoft a dat publicităţii un material video în care a testat cele mai importante browsere, în tentativa de a demonstra că Edge ar fi cel mai bun software atunci când vine vorba de consumul de energie.

Microsoft a testat Google Chrome, Opera, Edge şi Mozilla Firefox, iar rezultatele au arătat că cel mai puţin eficient ar fi browserul Chrome, relatează GadgetReport.ro

Testul susţine că utilizatorii care folosesc Microsoft Edge pe laptop beneficiază de o autonomie superioară, asta pentru că browserul consumă mai puţine resurse de energie decât Google Chrome.

Testul celor de la Microsoft, pe care îl vedeţi în clipul video de mai jos, trebuie privit, bineînţeles, cu rezerve, având în vedere caracterul său comercial.

Pe de altă parte, consumul de energie ţine foarte mult de obiceiurile utilizatorilor. Una e să foloseşti browserul exclusiv pentru navigat pe pagini şi Facebook şi alta pentru a te uita la filme şi seriale sau să joci un game online.

Pe de altă parte, cel mai relevant indicator privind performanţa unui browser este viteza de navigare. În acest caz, diferenţele între browsere nu mai sunt atât de evidente.