Bursa zvonurilor: Ultimele amanunte despre viitorul iPhone 5

Data: 22/08/2011 | Autor: .

Presa internationala abunda, in aceste zile, in stiri, pe surse, privind lansarea noului telefon de la Apple. Debutul iPhone 5 este plasat pe 5 septembrie, pe 7 octombrie sau, cel mai tarziu, in prima parte a anului viitor.

International Business Times scrie, luni, ca a cincea versiune a popularului smartphone iPhone va fi lansata in aproximativ trei saptamani, pe 5 septembrie.

 Slashgear.com afirma, pe de alta parte, ca lansarea iPhone 5 ar putea fi amanata pentru 7 octombrie, din cauza unor probleme ce tin de partea de software.

Site-ul citeaza o declaratie a vicepresedintelui AT&T care, intr-o discutie cu un grup de manageri, le-a transmis ca trebuie „sa se astepte ca lucrurile sa devina foarte, foarte aglomerate in urmatoarele 35-50 zile, asa ca pregatiti-va echipele in conformitate cu asta”.

Slashgear.com afirma ca iPhone 5 va putea fi precomandat la sfarsitul lui septembrie.

Pe de alta parte, Appleinsidenews a scris, recent, ca nu este exclus ca Apple sa amane lansarea iPhone 5 pentru inceputul anului viitor, in tentativa de a include in specificatiile noului telefon si capacitatile 3D.

Cum arata noul iPhone?

Indiferent de momentul lansarii oficiale, expertii au ajuns la un numitor comun in privinta dotarilor tehnice ale viitorului telefon.

 

Specialistii se asteapta, astfel, ca noul iPhone sa beneficieze de un nou design, cu un spate metalic si un ecran curbat.

Telefonul (4.82 x 2.53 x 0.34 mm) ar putea beneficia de display-ul retina de 4 inch, cu rezolutia de 960 x 640, o memorie RAM de 1 GB si un nou procesor A5 Dual Core la 1.4GHz, cu 60% mai rapid decat cel de pe iPhone 4.

iPhone 5 ar urma sa prezinte o camera foto/video de 8 megapixeli autofocus cu Ledflash, capabila sa inregistreze in 1080p HD la 25fps/720p la 30fps.

 

La capitolul dotari, iPhone 5 va include WiFi/UMTS/HSDPA/HSUPA/ 3G/HSPA+/4G, GSM, Bluetooth. 1xEV-DO. Bateria noului telefon ar urma sa tina pana la 8 ore in 4G, 13 ore in 3G si 420 ore in stand by.

Smartphone-ul ar urma sa fie disponibil in doua versiuni, de 32GB si 64GB.

 

A aparut clona dupa iPhone 5

Chiar daca iPhone 5 nu a fost lansat inca oficial, chinezii au luat-o inainte si au scos la vanzare o clona dupa viitorul smartphone, relateaza Reuters.

 

hiPhone 5, realizat pe baza informatiilor neoficiale legate de specificatiile adevaratului iPhone 5, are aceleasi dimensiuni ca si precedentele iPhone-uri insa este ceva mai subtire. La capitolul design, principala modificare o reprezinta colturile rotunjite.

 

Interesant este ca hiPhone 5 costa numai 31 de dolari.