Skype cumpara serviciul de mesagerie GroupMe

Data: 22/08/2011 | Autor: .

Skype a anuntat ca va prelua GroupMe, o companie care ofera mesagerie text pentru grupuri de utilizatori de telefonie mobila precum si servicii de telefonie in sistem de conferinta, relateaza PCWorld.com. 

 

 GroupMe, cu sediul in New York, a dezvoltat anul trecut o aplicatie speciala pentru iPhone, BlackBerry si Android, iar in iulie a lansat o versiune si pentru Windows Phone 7.

Ultima versiune a aplicatiei, GroupMe 3.0,  permite, printre altele,  utilizatorilor sa isi clasifice prietenii si sa le trimita mesaje si fotografii.

Compania ofera si un serviciu de SMS pentru utilizatorii fara smartphone-uri din Statele Unite.

GroupMe trimite aproximativ 100 de milioane de mesaje pe luna.

 Skype nu a prezentat detalii despre cat a platit pentru GroupMe si nici daca aplicatia dezvoltata de aceasta firma va fi integrata in serviciile Skype.  Potrivit The Telegraph, pretul tranzactiei s-ar ridica la 80 milioane de dolari.
Analistii afirma ca Skype ar fi preluat compania pentru patentele sale si pentru a adauga abilitatea de a oferi mesaje pentru grupuri.

Skype a fost preluat de Microsoft in luna mai, pentru 8,5 miliarde dolari. Serviciul de mesagerie ar urma sa fie implementat in Windows Phone dar si in Xbox si Kinect.