Skype cumpara serviciul de mesagerie GroupMe

Data: 22/08/2011 | Autor: .

Skype a anuntat ca va prelua GroupMe, o companie care ofera mesagerie text pentru grupuri de utilizatori de telefonie mobila precum si servicii de telefonie in sistem de conferinta, relateaza PCWorld.com. sms

 

 GroupMe, cu sediul in New York, a dezvoltat anul trecut o aplicatie speciala pentru iPhone, BlackBerry si Android, iar in iulie a lansat o versiune si pentru Windows Phone 7.

Ultima versiune a aplicatiei, GroupMe 3.0,  permite, printre altele,  utilizatorilor sa isi clasifice prietenii si sa le trimita mesaje si fotografii.

Compania ofera si un serviciu de SMS pentru utilizatorii fara smartphone-uri din Statele Unite.

GroupMe trimite aproximativ 100 de milioane de mesaje pe luna.

 Skype nu a prezentat detalii despre cat a platit pentru GroupMe si nici daca aplicatia dezvoltata de aceasta firma va fi integrata in serviciile Skype.  Potrivit The Telegraph, pretul tranzactiei s-ar ridica la 80 milioane de dolari.
Analistii afirma ca Skype ar fi preluat compania pentru patentele sale si pentru a adauga abilitatea de a oferi mesaje pentru grupuri.

Skype a fost preluat de Microsoft in luna mai, pentru 8,5 miliarde dolari. Serviciul de mesagerie ar urma sa fie implementat in Windows Phone dar si in Xbox si Kinect.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.