Blackberry pregateste un serviciu muzical

Data: 21/08/2011 | Autor: .

Research in Motion, producatorul telefoanelor mobile Blackberry, negociaza cu marile case de discuri americane drepturile de autor pentru dezvoltarea unui serviciu de muzica pentru abonatii sai, relateaza surse citate de cnet.com

 Noua facilitate, care ar urma sa fie lansata in urmatoarele saptamani, va permite utilizatorilor telefoanelor BlackBerry sa transmita piese muzicale intre ei prin intermediul Blackberry Messenger.

Spre deosebire de Spotify, Rhapsody si alte servicii de muzica “in cloud”, care permit utilizatorilor sa trimita un numar nelimitat de piese muzicale, serviciul muzical BlackBerry va limita sharing-ul la 50 piese, prin playlist-uri si alte optiuni.

Potrivit surselor, noul serviciu va costa sub 10 dolari /luna, suma fiind adaugata la factura lunara a clientilor. Veniturile ar urma sa fie impartite de Research in Motion cu casele Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group si EMI Music, cu care se negociaza dezvoltarea serviciului.

BlackBerry Messenger are, in prezent, 45 de milioane de clienti.  Oficialii RIM nu au comentat informatiile aparute in mass-media.