Când va ajunge Samsung Galaxy Note 8 în România

Data: 21/08/2017 | Autor: .

Când va ajunge Samsung Galaxy Note 8 în România

Noul phablet Galaxy Note 8, pe care sud-coreenii de la Samsung îl vor lansa pe 23 august, în cadrul unui eveniment special organizat la New York, ar putea să ajungă în România începând cu 15 septembrie, relatează surse din piaţă, citate de Gadgetreport.ro. Cel mai ieftin model va costa în jur de 990 euro, în timp ce versiunea de top ar putea fi vândută cu 1100 de dolari.

Presa internaţională relatează că primele smartphone-uri Galaxy Note 8 vor putea fi precomandate din 24 august, iar telefoanele vor ajunge la clienţi la mijlocul lunii septembrie.

Câteva ţări din Europa, printre care cel mai probabil şi România, SUA şi Coreea de Sud vor fi primele pieţe pe care Galaxy Note 8 va fi disponibil.

În România, telefoanele vor fi aduse de principalii operatori de telefonie mobilă, Orange, Telekom şi Vodafone şi, cel mai probabil, vor putea fi cumpărate şi fără abonament de pe site-urile principalilor retaileri precum eMag, Altex, Mediagalaxy şi QuickMobile.

Potrivit surselor din presa internaţională, sud-coreenii vor pregăti şi o ofertă promoţională în care clienţii vor putea alege între un card de microSD de 256 GB plus un încărcător wireless, o cameră Gear 360 sau un dockstation DeX.

Galaxy Note 8 va fi disponibil în culorile Midnight Black şi Maple Gold.

Galaxy S8+ este, în prezent, cel mai scump telefon Samsung, fiind vândut la un preţ de peste 850 de dolari/euro în multe dintre pieţele internaţionale.

Galaxy Note 8 ar putea depăşi acest prag, cele mai multe surse estimând că modelul va costa, în versiunea de top, 1100 dolari/euro.

Galaxy Note 8, specificaţii de top

Galaxy Note 8 va avea un ecran de 6.3-inch QHD+ Infinity Display, extins pe 90% din suprafaţa telefonului, la fel ca la Galaxy S8.

Galaxy Note 8 va include, în plus, stylus-ul dedicat şi suita de aplicaţii software Note 8.

Galaxy Note 8 va fi propulsat de cel mai nou procesor Exynos, 8895 (în majoritatea pieţelor internaţionale, inclusiv în România), sau Snapdragon 835 (în principal în SUA), alături de 6 GB de RAM.
Telefonul va rula Android 7.1.1. de pe un spaţiu de stocare de 64/128 GB şi va include o baterie de 3300 mAh, mai mică faţă de cea de 3500 mAh de pe S8+.

Sud-coreenii au fost nevoiţi să reducă dimensiunea acumulatorului pentru a face loc lăcaşului special pentru S Pen.

La capitolul foto/video, smartphone-ul va dispune de un sistem foto cu două camere – fiind primul flagship Samsung care foloseşte o astfel de tehnologie.

Fiecare dintre cele două camere foto va avea 12 MP, cu f/1.7, iar în imediata lor apropiere va fi plasat senzorul de amprente. Galaxy Note 8 va avea o camera de selfie de 8 MP.

Spre deosebire de generaţia Galaxy S8, phabletul va include difuzoare stereo AKG şi un buton virtual dedicat asistentului Bixby. Asta după ce, la seria Galaxy S8, mulţi utilizatori s-au plâns că amplasarea eronată a butonului fizic face ca acesta să fie confundat cu cel de volum.

Samsung Galaxy Note 8 va avea certificare IP68 pentru praf şi rezistenţă la apă
Galaxy Note 8 va include dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.